*Nettavisen* Økonomi.

Skatteetaten anker ikke Gudesen-saken

Den norske gründeren Hans Gude Gudesen vant saken. Foto: (NTB scanpix)

Skatteetaten anker ikke dommen i skattesaken mot IT-gründer Hans Gude Gudesen.

Tirsdag denne uken falt det dom i skattesaken mot Gudesen. Oslo tingrett konkluderer med at Skatteetaten har vært passiv i sju av de 11 årene saken har vært til behandling, og gir Gudesen fullt medhold. IT-gründeren fra Fredrikstad slipper dermed å betale en skatteregning på 142 millioner kroner.

– Etter en gjennomgang av dommen er vår beslutning at saken ikke ankes til lagmannsretten, opplyser Skatteetaten i en pressemelding torsdag kveld.

– Retten er kommet til at adgangen til å foreta endring av ligningen av Gudesen er bortfalt ved passivitet, skriver tingrettsdommer Vigdis Berg i Oslo tingrett dommen.

– I denne saken ledet bokettersyn som var ferdig i november 2002 til vedtak først 10.10.2013, det vil si nesten 11 år senere, skriver hun videre.

Bakgrunnen for saken var at Skatteetaten mente Gudesen hadde mottatt aksjer og opsjoner i 1999 og 2000 som styremedlem i IT-selskapene Fast og Opticom som han var med på å stifte.

– Jeg er sliten. Å bruke tolv år av livet sitt til noe sånt tar på. 15 prosent av livet mitt har gått med til tull, sier Gudesen til Dagens Næringsliv.

Valget om ikke å anke dommen betyr ikke at Skatteetaten er enig i tingrettens bevisvurdering

– Gudesen-saken vil bidra til en fremtidig innskjerping av rutiner og dokumentasjonskrav. Skattedirektoratet vil iverksette tiltak for å forebygge at saker drar veldig ut i tid. Det er både skattytere, Skatteetaten og rettssikkerheten tjent med, sier skattedirektør Hans Christian Holte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.