NA24.no

Skatteetaten fant 14 milliarder som ikke var skattlagt

Skatt øst
Skatt øst Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Da Skatteetaten i 2012 og 2013 undersøkte multinasjonale selskaper i Norge, ble resultatet 14 milliarder kroner som ikke var skattlagt.

Når Scheel-utvalget legger fram sin rapport om hvordan det norske skattesystemet skal utformes i møte med en global økonomi i høst, må utvalget komme med gode svar på hvordan staten skal klare å skattlegge multinasjonale selskaper som opererer i Norge, sier skattedirektør Hans Christian Holte til Dagens Næringsliv.

I torsdagens utgave av avisen skriver Holte i et innlegg at Skatteetaten fant 14 milliarder kroner som etter etatens mening skulle vært skattlagt da den gikk slike selskaper etter i sømmene i 2012 og 2013.

– Det er et stort tall som viser at vi må bruke krefter på å følge internprisingsområdet, sier Holte til avisen.

Han viser til hvordan multinasjonale selskaper fører utgifter i land hvor de operer, og hvor skatten er høy, som i Norge. Samtidig føres inntektene i land med lav beskatning.

«Dette gir en urettferdig fordeling av skattebyrden og er konkurransevridende. Legitimiteten så vel som lojaliteten til skattesystemet trues», skriver Holte i innlegget.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere