NA24.no

Skatteetaten truer med tilleggsskatt

skatteetaten
skatteetaten Foto: scanpix (scanpix)
Sist oppdatert:
Tusenvis av bedriftseiere har fått advarsel. Må levere selvangivelsen lynkjapt for å unngå tilleggsskatt.

Skattemyndighetene rasler nå med sablene for å få inn selvangivelsen fra personlig næringsdrivende og selskaper.

Flere måneder etter at fristen gikk ut er det fremdeles mange personlig næringsdrivende og selskaper som ikke har levert pliktig selvangivelse eller selskapsoppgave. Dette til tross for purringene som ble sendt ut for rundt en måned siden.

Mangler flere tusen selvangivelser
I Telemark gjelder det 669 personlige næringsdrivende, 1137 aksjeselskaper og 76 deltakerlignende selskaper. I Aust-Agder mangler skatteetaten 335 selvangivelser fra personlig næringsdrivende og 510 fra selskaper. I Vest-Agder er tallene henholdsvis 553 og 1196,

- Å levere selvangivelsen og selskapsoppgave er en grunnleggende plikt. Skatt sør ser alvorlig på de som bryter med denne plikten, sier underdirektør Bjørn Tore Evju i Skatt Sør til ta.no og agderposten.no.

Konsekvensene av manglende innlevering kan være skjønnsligning og bruk av tilleggsskatt.

Må levere kjapt
- De som leverer selvangivelsen eller selskapsoppgaven i løpet av de nærmeste dagene kan ennå slippe tilleggsskatt, men da må de skynde seg, sier Evju.

Tilleggsskatten kan i mange tilfeller utgjøre store beløp, og den kommer i tillegg til den ordinære skatten som selvsagt også må betales.

Tilleggsskatt etter at ligningen er ferdigbehandlet
- Fristen for å levere selvangivelse for næringsdrivende var 31. mai om det ikke er søkt om utsettelse, sier Anette Bjerke i Skatteetaten til NA24.

Hun understreker at det ikke ilegges tilleggsskatt før etter at likningen er ferdig behandlet.

- Dersom selvangivelsen ikke blir levert blir inntekt og formue fastsatt ved skjønn og retten til å få behandlet klage på likningen faller bort., sier Bjerke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere