NA24.no

Skattefri milliongevinst for millionær

En av Norges rikeste menn solgte alt han eide i Tandberg og Tomra i fjor. Det tjente han 368 millioner kroner på, uten å betale skatt.

Finansavisen melder at investeringsselskapet til Tharald Brøvig og døtrene Thea og Ina i fjor satt igjen med et overskudd på 359 millioner kroner, uten at en krone forsvant ut i skatt.

- Vi er ganske skatteeffektive, sier Erik Engebregtsen, administrerende direktør i investeringsselskapet Gezina til avisen. Ifølge ham hadde de en avkastning på 121 prosent på egenkapitalen i fjor, noe de «ikke klarer hvert år».

Pengene kom fra salget av store aksjeposter i Tandberg, Tandberg TV og Tomra. Postene ble solgt for totalt 368 millioner kroner. Gezina hadde bygd opp et fremførbart underskudd på 192 millioner for å møte kjempegevinstene, men så kom endringen i skattereglene. Aksjegevinster er skattefrie så lenge de ligger i investeringsselskapene.

Dermed kan de brukes på fremtidige overskudd på rederivirksomheten, skriver Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere