NA24.no

Foto: Herskedal, Kjell (SCANPIX)

Skattefritak for uføre i Spania

Sist oppdatert:
Nå er det ikke bare bedre vær som gjør at uførepensjonistene burde komme seg til Spania.

Den norske Spaniaavisen har i lengre tid satt søkelyset på beskatning av norske uførepensjonister i Spania. Årsaken er at skattemyndighetene krever kildeskatt fra personer bosatt i utlandet.

Problemet er at skatteavtaler mellom Spania og Norge tilsier at nordmenn bosatt i Spania skal betale skatt til Spania.

Og her er den gledelige nyheten til uførepensjonistene: De har null skatt i Spania.

I et svar til Frps Christian Tybring-Gjedde har finansminister Sigbjørn Johnsen nå bekreftet at norske uførepensjonister som bor i Spania skal behandles likt med spanske uførepensjonister. I Spania betalter uførepensjonistene null skatt.

«Skatteavtalens løsning innebærer at beskatningen av norske uførepensjonister og andre pensjonister bosatt i Spania skjer etter spanske regler. Dette kan sies å innebære en skattemessig likebehandling med spanske uførepensjonister. Forutsetningen er at norsk uførepensjon skattlegges på samme måte som spansk uførepensjon etter spanske regler. Om inntekten er skattefri i Spania på grunnlag av personlige lettelser og fribeløp er uten betydning for skattefritaket i Norge», skriver finansministeren.

Stortingsrepresentant Tybring-Gjedde er glad for at han har gjort livet lettere for norske uførepensjonister i Spania, men synes det er litt urettferdig at uførepensjonistene slipper skatt, mens minstepensjonistene fortsatt må betale til Spania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere