NA24.no

Skattefritak i 50 år

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Dubai Maritime City skal lokke shippingnæringen til Dubai.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

NEW YORK (NA24): - Vi følger våre kunder over hele verden, og i dag med listingen på Nasdaq, sier Eli Folkestadås i DLA Piper til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 fikk være med da Dubai Maritime City ble notert på Nasdaq OMX. Begivenheten skjedde på Times Square der Nasdaq har kontorer.

Selskapet er en del av den massive utbyggingen i Dubai. Målet er å lokke til seg internasjonale kunder som driver innen den maritime næringen. Gjennom å tilby skattefritak i hele 50 år skal de bli et verdensledende maritimt senter og en global aktør.

Skal bli synlige
Byggeaktiviteten i Dubai er enorm, og gjennom å bli notert på Nasdaq OMX håper Dubai Maritime City at de skal bli synlige. Med myndighetenes hjelp er de langt på vei i å tiltrekke seg innbyggere og kunder. Byggingen skal starte og legge til rette for det industrien ønsker og Dubai Maritime City skal møte kravene til det moderne samfunnet.

Advokat Eli Folkestadås i DLA Piper er sentral i prosessen med å få selskapet på børs. DLA Piper er et av de største advokatkontorene i verden med mer enn 3.700 advokater i 25 land. De har kontorer i Asia, Europa, Midtøsten og USA. Likevel har Folkestadås og hennes norske team vært aktive samarbeidspartnere for Dubai Maritime City. Dette skyldes at hun er sjef for den globale shipping og offshoresatsingen til DLA Piper.

Advokatene Vibeke Martine Søvik og Fredrik Lindblom er også med til Nasdaq i forbindelse med noteringen. Alle tre deltar på Marine Moneys shippingkonferanse i New York. De norske advokatene ønsker å være synlig innen en sterk norsk næring.

Trekke selskaper til Dubai
- Vi driver med relasjonsbygging innen Dubai Maritime City-selskapene gjennom personlig tillit. Vi følger våre kunder over hele verden, og i dag med listingen på Nasdaq. Dubai Maritime City ønsker å tiltrekke seg utenlandske selskaper som skal etablere seg der nede. De kan tilby lokaliteter, kort vei til Asia og London, og ikke minst 50 år med skattefrihet. Skattefriheten gjelder en stat innen staten i Dubai, sier Folkestadås til NA24.

Konsernsjef Amer Ali i Dubai Maritime City forteller at de også ønsker å få norsk selskaper til å etablere seg i Dubais nye satsing. De er allerede i kontakt med flere norske selskaper.

- Det er fantastisk for oss å være her i dag på Nasdaq og et veldig viktig sted å være. Vi gjør deg veldig bra i Dubai med vårt selskap, sier Ali til NA24.

Nettopp vært i Oslo
De har akkurat vært i Norge og presentert sitt konsept.

- Vårt team med finansdirektør har nettopp kommet fra Oslo. Dette var en fantastisk mulighet til å promotere Dubai Maritime City. Vi fikk veldig god respons fra de norske selskapene. De vil åpne kontorer nede hos oss, sier den arabiske toppsjefen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere