*Nettavisen* Økonomi.

Skattemyndighetene skal ta meglertoppene

Foto: Scanpix

Norske skattemyndigheter har sett seg lei på meglere med millioninntekter som ikke vil betale skatt. Lønnskonge Mads Syversen i SEB Enskilda er en av dem.

13.01.06 08:18

Toppsjef Mads Syversen og en rekke meglere i SEB Enskilda har i en årrekke ligget på lønnstoppen i Norge. Meglerne har tjent millioner, men har betalt langt mindre skatt enn det vanlige lønnsmottakere gjør.

Dette har vært mulig fordi meglerne har dannet såkalte indre selskaper der de mottar mye av inntekten som kapitalinntekt med dertil lave skattesatser. Indre selskaper har i mange år vært vanlig blant lønnsadelen i norske meglerhus.

Skattemyndighetene har i nesten like lang tid vært skeptiske til konstruksjonen. Nå settes foten ned. Etter at ligningsmyndighetene satte i gang Finansprosjekt, kan flere meglere vente seg en real skattesmell, skriver Dagens Næringsliv.

Mads Syversen og SEB Enskilda-meglerene skal være de første som blir ofre for skattemyndighetenes nye offensiv. Et tresifret millionbeløp fra årene 2002 – 2004 skal omklassifiseres til arbeidsinntekt.

Enskilda-meglerne vil bringe saken inn for rettsapparatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.