NA24.no

Skattesjef koblet til skattesnyteri

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Dansk skattedirektør kan ha kjøpt tomt i Spania med svarte penger.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den danske skattedirektøren Claus Kaaber har fått medienes søkelys rettet mot seg. Angivelig skal han ha akseptert å kjøpe et landområde i Spania med svarte penger, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

NA24 - din næringslivsavis

Søndag formiddag forklarte Kaaber til danske TV2 at man må være med på selgerens premisser for å få fingrene i en attraktiv spansk tomt. Bakgrunnen er at han i en e-postkorrespondanse med selgeren av en spansk tomt i 2004 aksepterte at en del av betalingen skjedde under bordet.

- Ikke noe å skjule
Berlingske Tidende skal sitte på e-postkorrespondansen mellom Kaaber, som er sjef for skatteinnkrevingsavdelingen, og selgeren. Her står det blant annet at 800.000 kroner skulle være uoffisiell betaling mens resten av beløpet på rundt 1,1 millioner danske kroner skulle være offisielle.

- Jeg har ikke noe å skjule. Men sett i etterpåklokskapens skarpe lys skulle jeg nok ha formulert meg annerledes, sier skattesjefen til danske TV2, ifølge Ritzau.

Innledet kampanje
Han presiserer at premissen om uoffisielt beløp var en del av forhandligtaktikken. Skattesjefen og René Steen Larsen, direktør i revisjonsselskapet Deloitte, som deltok i oppkjøpet er nå i en rettssak med selgeren.

Ifølge Ritzau kommer saken samtidig som de danske skattemyndighetene har startet en kampanje der det jaktes på dansker som vil snyte staten for eiendomsskatt i forbindelse med kjøp av utenlandske ferieeiendommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere