Skattesmell for Fred. Olsen

Fred. Olsens selskaper Bonheur og Ganger Rolf ligger an til en skattesmell.

18.10.06 10:03

Det går frem av meldinger de to tidligere søsterselskapene har sendt ut onsdag. Bonheur kjøpte seg nylig videre opp i Ganger Rolf som gjør at selskapene nå er å regne som mor og datter.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

NA24 - din næringslivsavis

Skattesmellen relaterer seg til et forhold selskapene beskrev i rapporten for andre kvartal 2004 og gjelder en konsernintern transaksjon i ligningsåret 2000.

Likningsnemda i Oslo har nå kommet til at hvert av selskapene må oppføre en merinntekt på 135 millioner kroner for 2000, og dette vil innebære at selskapene pålegges en betalbar skatt i størrelsesorden 45 millioner kroner hver.

- Selskapene har ikke tatt endelig stilling til den videre behandling av saken og vil nå først studere premissene for vedtaket i Likningsnemnda, heter det i likelydende børsmeldinger fra Bonheur og Ganger Rolf.

«Oslo likningskontor har meddelt konsernselskapet Barient NV (indirekte eiet 50/50 prosent av Ganger Rolf og Bonheur), at selskapet er tillagt korreksjonsinntekt i forbindelse med en konsernintern transaksjon som ble gjennomført i likningsåret 2000. Skattekravet i forbindelse med korreksjonsinntekten utgjør 39 millioner og Ganger Rolf og Bonheur utreder nå saken», skrev Bonheur og Ganger Rolf i sine andre kvartalsrapporter i 2004 om forholdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.