NA24.no

Skattesmell til REC-eiere

Kan få tilleggsregning i milliardklassen.

REC-eierne Orkla og REC har blitt varslet at de kan komme til å få en skattesmell i forbindelsen med obligasjoner i de eier i solenergiselskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Sentralskattekontoret for storbedrifter vurderer å endre likningen for 2006 og 2007. Endringen medfører at hele gevinsten i forbindelse med et opsjonselement i konvertible obligasjoner i REC kan bli satt til 28 prosent. Tidligere har Orkla og Hafslund lagt til grunn at gevinsten var skattefri.

Det er ikke fattet et endelig vedtak, men selskapene har mottatt et utkast til et vedtak.

For Orkla sitt vedkommende kan de bli nødt til å innbetale et beløp på 751 millioner kroner og deretter påklage vedtaket. De kan også bli nødt til å øke regnskapsmessig skattekostnad med 500 millioner kroner i 2008.

- Orkla er uenig både i det anførte grunnlaget for skatteplikt og i den verdsettelsen som fremgår av utkastet til vedtak. Orkla vil følge opp et eventuelt vedtak i tråd med utkastet med klage eller rettslige skritt, skriver selskapet.

Beskjeden fra Hafslund er likelydende.

For Hafslund vil et eventuelt vedtak medføre at den skattbare inntekten for 2006 øke med 2,15 milliarder kroner og at de får en betalbar skatt på 75 millioner kroner. De kan også få en negativ resultateffekt på 600 millioner kroner i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere