NA24.no

Skattesnusk-siktet selskap fikk ren skatteattest

FIKK SKATTEATTEST: – Det fremstår unektelig som et paradoks at selskap som er siktet for hvitvasking, brudd på momslovgivning og grovt bedrageri kan få en skatteattest fra skatteetaten. (Illustrasjonsfoto)
FIKK SKATTEATTEST: – Det fremstår unektelig som et paradoks at selskap som er siktet for hvitvasking, brudd på momslovgivning og grovt bedrageri kan få en skatteattest fra skatteetaten. (Illustrasjonsfoto) (SCANPIX)
Et malerselskap som var siktet for heleri, skattejuks og momsbedrageri fikk ren skatteattest av skatteetaten.

Som underleverandør til større aktører pusset selskapet Aktiv Maler Service AS opp Skattedirektoratet i Oslo og malte kulturhuset Kilden i Kristiansand i 2013, skriver Aftenposten ifølge NTB.

HMA Entreprenør brukte Aktiv Maler Service AS blant annet til å male skoler i Oslo. Daglig leder Marius Bergstrøm sier til avisen at denne saken med all tydelighet viser hvilken utfordring bransjen står overfor når det gjelder kontroll av underleverandører.

– Det fremstår unektelig som et paradoks at selskap som er siktet for hvitvasking, brudd på momslovgivning og grovt bedrageri kan få en skatteattest fra skatteetaten. Attesten er som kjent et formelt krav for å delta i offentlige anbudsprosesser, sier direktør Mariken Holter i Skattedirektoratet til avisen.

Hun understreker imidlertid at en skatteattest ikke gir en oversikt over den skatte- og avgiftsmessige situasjonen utover visse typer restanser på et visst tidspunkt. Hun sier skatteetaten tidligere har uttrykt ønske om at flere opplysninger skal inn i attestene.

Advokat René Ibsen som forsvarer malerfirmaets innehaver, sier hans klient ikke erklærer straffskyld. Han sier på generelt grunnlag at skatteattesten er verdiløs som kontrollmiddel, noe skatteetaten selv har innrømmet i en rekke saker. (NTB)

Firma gransket mens det pusset opp Skattedirektoratet

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere