NA24.no

Skei Grande: - Katastrofe. Kyllingstad: - Grenseløs dumt

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Venstre-leder Trine Skei Grande mener at det er en katastrofe at folk utdannes til jobb innen oljesektoren og får umiddelbar svar på tiltale.

Venstre-leder Trine Skei Grande mener at det er en katastrofe at folk utdannes til jobb innen oljesektoren.

- Det er katastrofe for norsk økonomi at vi utdanner folk til oljen, og ikke satser tyngre innenfor fornybar energi, sa Venstre-lederen under et seminar om høyere utdanning mandag.

- Grenseløst dum uttalelse, sier oljegründer Ståle Kyllingstad til Dagens Næringsliv (DN) tirsdag ifølge NTB.

I diskusjonspanelet deltok også Marianne Aasen (Ap).

– Jeg blir nesten provosert av det Trine sier. Det finnes ingeniører som begynte i oljen og nå jobber innen fornybar energi. Vi trenger teknologer, og jeg lurer på hvordan hun har tenkt til å finjustere hva slags utdannelse de skal ha, sa Aasen.

Gründer av oljeservicekonsernet IKM Gruppen, Ståle Kyllingstad, mener Skei Grandes uttalelse er i en kategori for seg selv.

– Det er en grenseløst dum uttalelse. For det første er oljeindustrien 40 år. Det er en stor grad av de som har vært med siden starten som nå pensjonerer seg. Norsk oljeindustri vil beholde dagens aktivitetsnivå i 20 til 30 år til. Vi trenger kloke og gode hoder til å fylle stillingene til dem som pensjonerer seg, sier Kyllingstad.

Overfor Dagens Næringsliv utdyper Skei Grande hva hun egentlig mente.

– Poenget mitt er at vi stort sett utdanner folk til behov vi har i dag, og ikke for fremtiden. Regjeringen bidrar ikke med nok innovasjonskraft i utdannelses- og forskningssektoren, sier hun. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere