NA24.no

Søker oljelykken i Afrika

Sist oppdatert:
Nyopprettede Asante Oil vil lete etter olje i Øst-Afrika.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Asantes oljeleting skal finne sted i et av de mest urolige og krigsherjede områdene på det afrikanske kontinentet.

NA24 - din næringslivsavis

Det skriver DN.

- Vi skal lete i flere land i området. Vi har noen letelisenser på vei inn og har satt opp full ledelse for selskapet, sier Riulf Rustad til avisen.

Hentet 25 mill.
Asante Oil ble etablert for tre uker siden av Kjell inge Røkke, Riulf Rustad, Kjetil Siem og Christian Eidem, og nylig hentet selskapet inn 25 millioner kroner, blant annet fra Røkkes Aker ASA.

Aker eier 40 prosent, mens Rustad selv og investeringsselskapet Zoncolan tilsammen eier 16 prosent.

Også tidligere Vålerenga-direktør Kjetil Siem, som nå bor i Sør-Afrika og som er leder den sør-afrikanske fotballigaen PSL, deltar i selskapet.

Samfunnsansvar
Etter det DN erfarer skal Asante Oil jobbe med lokale, humanitære tiltak for å vise samfunnsansvar i områdene de skal lette etter olje. Ifølge avisen er det her Siem skal bidra med sitt omfattende kontaktnett.

Fotballagent Christian Eidem eier rundt 11 prosent av oljeselskapet. Han har tidligere arbeidet med Rustad i Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos.

- Eidem er en av initiativtagerne og har et bra kontaktnett ute. Han vil i tillegg jobbe operativt i selskapet med forretingsutvikling, sier Rustad til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere