NA24.no

Skiforbundet mot millionminus

Sist oppdatert:
Etter flere år med titalls millioner i overskudd, har Skiforbundet budsjettert med millionminus neste år. Da kommer 130 millioner i egenkapital godt med.

I 2003 gikk skikonsernet 28,3 millioner i overskudd, og i fjor endte de på imponerende 23,2 plussmillioner av en omsetning på 166,6 millioner. For inneværende år anslår president Sverre Seeberg at Skiforbundets overskuddet til 10-15 millioner. Men så er det antakeligvis slutt.

For i OL-sesongen 2006 budsjetterer landets nest største særidrett med 7,3 millioner i underskudd og et inntektsfall fra rundt 170 millioner til vel 103 millioner.

Får 70 mill. fra automatene
- Årsaken er at vi ikke lenger regner med å få noen inntekter fra spilleautomater. Men vi vil ikke kutte for brått i dagens drift, og legger derfor opp til å bruke av egenkapitalen for å dekke underskudd i noen år fremover, sier skipresidenten til TV 2 Nettavisen.

Skiforbundet henter i år inn rundt 70 millioner på spilleautomater. Disse inntektene er nå hardt truet, og Norsk Tipping kan dessuten få monopol på drift av spilleautomater. Saken skal på nyåret opp for Efta-domstolen.

- Uansett utfall her, vil myndighetene kunne innføre en felles pott på automatinntektene og slik sett ta fra oss inntekter vi i dag har. Men 2006-budsjetteringen er nøktern, og det er uansett ikke noe problem å tilpasse seg økte inntekter. Det er vesentlig vanskeligere motsatt vei, sier skipresident Seeberg.

Toppidretten skånes
Han var med på å legge opp et 2005-budsjett uten automatinntekter i det hele tatt, men kunne øke fra 135 til 170 millioner da automatavgjørelsen trakk ut.

- Inntektene kunne forsvunnet helt i år, nå har vi lagt inn 18 millioner i automatinntekter i første kvartal neste år i påvente av Efta-dommen, forteller Sverre Seeberg.

På sikt går det mot kutt i satsningen på barn og unge. Toppidrettssatsningen skånes.

- Vi må kutte i en rekke flotte tiltak, for man mister ikke såpass mye uten at det merkes på driften. Toppidretten er imidlertid mer eller mindre selvfinansiert, og vil neppe merke så mye.

I fjor brukte Skiforbundet 52,7 millioner på landslagene sine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere