Skihelten Stein Eriksen selger hytta i Montana

LEGENDE: Tidligere alpinist Stein Eriksen - her som gjest under vinter-OL på Lillehammer i 1994 - dro til USA etter OL-suksessen på 50-tallet og ble boende der.

LEGENDE: Tidligere alpinist Stein Eriksen - her som gjest under vinter-OL på Lillehammer i 1994 - dro til USA etter OL-suksessen på 50-tallet og ble boende der. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Hytta på 450 kvadratmeter er bygget i norsk tømmerhytte-stil med utskjæringer. Se bildene.

20.09.15 00:17

ENNIS (NTB, Nettavisen) Den norske alpinlegenden Stein Eriksen (87) selger hytta «Trollhaugen» i Montana i USA for 20 millioner kroner.

Hytta ligger i et hytteområde som heter Sundance Beach sør for den vesle fjellbyen Ennis i Montana.

Fra terrassen med boblebad er det utsikt mot høyfjellstopper, åser og åpne fjellsletter. Ifølge Los Angeles Times er bygget i norsk tømmerhytte-stil med utskjæringer og det er både gjestehytte og tennisbane på den store tomta.

Selve hytta på 450 kvadratmeter inneholder blant annet stue, spisestue, kjøkken og fem soverom med bad. En stor garasje, tennisbane og romslige gjestehytter hører også med, skriver meglerfirmaet Hall and Hall på sin hjemmeside.

Godt med uteplass med terrassen. Foto: (Hall and Hall)

Eriksen ble olympisk mester i Oslo i 1952 og tre ganger verdensmester i Åre i 1954. Kort tid etter OL-suksessen dro Eriksen til USA, hvor han siden har bodd. Han arbeidet som skiinstruktør og ledet for forskjellige skiskoler.

Han ble innlemmet i Ski Hall of fame i USA i 1982.

Ingen tvil om norske røtter på denne hytta i Montana. Foto: (Hall and Hall)


Utsikt fra hytta. Foto: (Hall and Hall)

KART: Hytta ligger i Sundance Beach, sør for fjellbyen Ennis i Montana.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.