NA24.no

Skiheltens nye liv

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjetil André Aamodt skal sope inn penger på foredrag etter skikarrieren.

- Jeg har holdt en del foredrag på skoler og i idrettsmiljøer etter at jeg la opp skikarrieren, sier Kjetil André Aamodt til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Denne uken etablerte skistjernen sitt eget aksjeselskap, KAA, hvor han skal sope inn penger etter at han valgte å legge skiene på hylla.

Foredragsholder
Aamodt holdt blant annet foredrag på Norges Kreative Fagskole forrige uke med tema «Motivasjon og Inspirasjon». Foredraget var på skolens «Karrieredager», og Aamodt hadde nesten 500 tilskuere i sin hule hånd.

- Dette var et fordrag jeg gjorde gratis, sier han, og legger til at han ellers tar seg godt betalt hvis det er fordrag for næringslivet.

Aamodt brukte video på storskjerm og hadde innslag fra sin egen oppvekst i foredraget. Han roste også faren for sin suksess, men tok seg ikke tid til spørsmål fra studentene.

- Presentasjonen har jeg laget selv, sier han på telefon fra Vail i USA, hvor han er på «American Ski Classic» - et arrangement for «eldre» skihelter.

Nytt selskap
Mandag 19. februar hadde Kjetil André Aamodt stiftelsesmøte i aksjeselskap KAA.

Det står i meldingen til Brønnøysund at selskapet skal drive med undervisning, kursvirksomhet, rådgivning, investering i verdipapirer og eiendom.

- Du kan godt si et det er her jeg skal hente inntekter de neste to årene, sier han til NA24. Men han tror ikke dette blir hovedveien for fremtiden.

Aksjekapitalen er på lovens minimum med 100.000 kroner og varamedlem er Stine Merete Østvold Aamodt, som er skistjernens kone. Styreleder er Kjetil André Aamodt og han har signaturrett alene.

Aamodt har også en 30 prosent stilling i Olympiatoppen, og jobber for skimerkene Dynastar og Phenix.

Skihotell
Aamodt har fra før sitt eget enkeltmannsforetak, og han eier også ti prosent i Kvitfjell Hotell. Selskapet ble stiftet 30. juni 1994, og har et resultat før skatt på minus 680.000 kroner for siste regnskap sendt til Brønnøysund. Selskapet har ennå ikke levert regnskap for fjoråret. Her er også finansmannen Tom Hagen inne i eierskapet med majoriteten av hotellet.

- Jeg har eid denne posten i et år, men har ikke kommet godt nok i gang med å engasjere med der, sier han og legger til at hovedmålet med livet etter skikarrieren er å ta vare på sin familie, som teller kone og en datter.

- Når skal jeg selv ta kontroll over tiden og være sammen med familien, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere