NA24.no

Skilsmisser på billigsalg

Sist oppdatert:
Chilenske par skiller seg over en lav sko, og årsaken er utrolig.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En stor grunn til at flere par i Chile skiller seg nå enn noen gang før skal være at advokatbyråene både har kuttet i salærene og tilbyr billigere betaling via varehuskredittkort, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Sterkt katolske Chile var den siste nasjonen i vesten som tillot skilsmisser når dette først ble lovlig så sent som i 2004.

Kraftig økning
I løpet av årets to første måneder skilte hele 2.000 par seg, noe som er en stigning fra 900 i samme periode i fjor og 1.200 totalt i 2005. Det er ventet at hurtigheten i antallet skillsmisser vil fortsette å skyte fart ettersom advokatene nå konkurrerer om å få klienter ved å gjøre prosessen både hurtigere og billigere.

- Våre kontorer er praktisk talt fulle hver dag, sier Alejandro Krausz, grunnlegger av et advokatkontor i hovedstaden, ifølge Bloomberg.

I februar slo advokatkontoret hans seg sammen med en kjede på 58 varehus som gir folk med kredittkort til disse rabatter på skilsmisser.

Flyttet fra hverandre
En annen advokatgruppe i landet som heter Solo Divorcios, betyr «kun skilsmisser», har fått mer enn 1.000 par til å splitte seg ved hjelp av markedsføring på nettet og avbetalingsordninger.

Før skilsmisser ble lovlig var det vanlig at forhold som brøt sammen førte til at folkene rett og slett bare flyttet fra hverandre. Ofte endte det med at de startet opp nye familier andre steder.

Ifølge Krausz er det estimert at så mye som 40 prosent av de gifte parene i Chile ikke lever sammen. Firmaet hans tar rundt 500 dollar, eller 3.000 kroner, for å håndtere en skilsmisse. Dersom det betales med kredittkort utstedt fra et varehus kommer det en rabatt på 25 prosent på denne summen.

Dermed kan man si at i Chile er det ene parets nød en annen parts brød.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere