NA24.no

Skipsstreik unngått

Sist oppdatert:
Norges Rederiforbund og Sjømannsforbundet enige i siste liten. Streiken ville blant annet rammet Color LIne.

- For å unngå de svært alvorlige konsekvensene en streik ville hatt for rederienes verdiskaping tok Rederiforbundet tidligere i dag initiativ til nye forhandlinger med Sjømannsforbundet. Det har i løpet av dagen lyktes partene å komme frem til enighet om en avtale, og det blir derfor ikke noe av den varslede streiken i utenriksflåten. Avtalen innebærer at Sjømannsforbundets medlemmer får et lønnstillegg på 2 kroner i timen, sier Jørgen Vatne, viseadministrerende direktør i Norges Rederiforbund, i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Det lå ellers an til streik fra midnatt mellom fredag og lørdag etter at en uravstemning blant Sjømannsforbundets medlemmer hadde sagt nei til en skisse fra Riksmeglingsmannen til ønnsregulering i mellomoppgjøret for utenriksflåten.

Norsk Sjøoffisersforbund og Det norske maskinistforbund aksepterete forslaget fra Riksmeklingsmannen.

En lang rekke offshorefartøyer ville blitt rammet av streiken. Det samme ville Color Lines to Superspeed-ferger som går mellom Kristiansand og Hirtshals.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere