*Nettavisen* Økonomi.

Skitten krisekrim

Foto: Kagge forlag

- Den verste avisskandalen i norsk pressehistorie.

31.03.09 14:54

(NA24-ANMELDELSE): Slik betegner VG-redaktør Bernt Olufsen ståa mot slutten av den siste boken i Anonyms trilogi, Klassekamerater.

Som er en imponerende rykfersk krimfortelling fylt med de vanlige referansene til hovedstadens mediebransje, forlagsverden og den politiske lekegrinden

Bakgrunnen er at Jens Stoltenberg har forsvunnet fra statsministerboligen. Dagbladets Martine Aurdal - som også skriver Stoltenbergs biografi - og forloveden Erling Fossen får jobben med å finne statsministeren. Den hemmelige oppdragsgiveren er utenriksminister Jonas Gahr Støre.

I mellomtiden iverksetter Ap-sekretær Martin Kolberg en gigantisk dekkoperasjon, og vi får være med på en omfattende, skitten politisk maktkamp. Anonym har på elegant vis flettet inn ABBA, kongehuset, Snåsamannen og krigshelten Gunnar Kjakan Sønsteby i det som er en røverfortelling skrevet tett på trykkingen.

Så tett på at forordet er datert april 2009.

Jonas Gahr Støre går på nok en SMS-smell, og i bakgrunnen trekker en kommunikasjonsrådgiver og en tidligere statsminister i trådene.

Gjennom 317 sider med treffende detaljer raser jakten på Stoltenberg. Drivet og de mange overraskende vendingene gjør at Klassekamerater definitivt er et alternativ til den mer tradisjonelle påskekrimmen.

BOKFAKTA
Klassekamerater
Anonym
Kagge Forlag
317 sider
Kr. 299

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.