*Nettavisen* Økonomi.

Skittentøyvask i retten

Sp-topp barker sammen med Idrettsforbundet mandag.

28.01.08 14:36

OSLO TINGRETT (NA24): Det er satt av tre dager til søksmålet, og for første gang får offentligheten innsyn i maktkampen og valgene som ble gjort på bakrommet da Idrettsforbundet nesten gikk konkurs i 2004.

NA24 - din næringslivsavis

- Leit, men nødvendig
- Det er leit at vi har måttet gå til dette skrittet, men det har vært nødvendig for Egeberg å ta saken til retten, sa advokat Bjørn Stordrange til NA24 i forrige uke.

Rettssaken startet i Oslo tingrett mandag morgen.

Ivar Egeberg er i dag generalsekretær i Senterpartiet, og måtte forlate stillingen som norsk idretts øverste mann 17. februar 2004. Da la Egeberg og tidligere idrettspresident Kjell O. Kran frem et konkurstruende regnskap som etter hvert viste et samlet underskudd på vel 65 millioner.

Klikk og se video fra tingretten. Saken fortsetter under.

208677

Se flere saker fra NA24-TV her

Tjente 900.000
Kran er innkalt som vitne i saken, og det er også hans forgjenger som idrettspresident, Arne Myhrvold, og tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

Egeberg hevder han ble presset til å gå av som generalsekretær, og mener han hadde avtale om fem måneders etterlønn. Nå krever han 75.000 kroner i lønn i fem måneder pluss saksomkostninger og renter. Ifølge Idrettsforbundets årsrapport tjente Egeberg vel 900.000 i 2003.

Idrettsforbundet har innkalt to vitner, Krans visepresident, Ap-politiker Grethe Fossli, og revisor Morten Drake. Sistnevnte var med i granskningsutvalget som undersøkte Idrettsforbundets økonomistyring i etterkant av skandalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag