- Hvis jeg forstår det riktig, så venter vi en avklaring snart, enten i dag eller i morgen. Vi må i hvert fall få en avklaring i løpet av uken, sier Atle Bakke, sjef for Top-Toy Norge, til Nettavisen.

Top Top har kjedene BR Leker og Toys'r'Us i Norge, og til sammen 56 butikker og rundt 700 ansatte, ifølge Bakke.

Top Toy ble slått konkurs i resten av Norden i romjulen, men den norske virksomheten har fortsatt som før. I forrige uke ble imidlertid den danske virksomheten kjøpt opp. Nå haster det også for den norske.

Les også: Full forvirring rundt Top-Toys konkurs

Samtaler med mulig kjøper

Så vidt Bakke kjenner til, er selskapet i samtaler med minst én potensiell kjøper. En ny eier er den eneste måten leketøyskjempen kan unngå konkurs og nedlegging av butikkene.

- Akkurat hvor mange det er snakk om nå, vet jeg ikke. Det har vært flere mulige kjøpere inne i bildet tidligere, sier han.

- Så dette blir skjebnedøgn for dere?

- Ja, det kan du godt si. Det er i alle fall noen veldig viktige dager.

Det er danske konkursbestyrere som forhandler om Top Toys fremtid. Nettavisen har ikke klart å komme i kontakt med dem, tross flere forsøk.

Les også: «Mindre sannsynlig» at Toys R Us Norge kan fortsette etter konkursmelding

Avhengig av danskene

Bakke sier at stemningen blant de ansatte er veldig spent for tiden.

- Det verste er jo å ikke vite noe. Men de ansatte går på jobb hver dag og gjør så godt de kan. Det står det stor respekt av, sier han.

Kommer det ikke en løsning innen utgangen av uken, må Top-Toy Norge snart stenge dørene.

Bakke sier at det verste for tiden ikke er å få tak i varer, men at de mister støtten fra den danske organisasjonen, som i forrige uke ble solgt til danske Salling Group.

- Den norske organisasjonen har lent seg i stor grad på den danske. Når den forsvinner, så forsvinner støttefunksjoner som innkjøp, økonomi og markedsføring. Uten det er det vanskelig å drive, sier Bakke.

La ned nettsidene

I Sverige og Finland har Top Toy-butikkene startet konkursalget, noe som ogås fikk konsekvenser for den norske virksomheten, som måtte legge ned nettsidene sine i helgen.

Les også: Iceland åpner nye butikker

- Nettsidene våre er sammenvevd med de andre sidene. De kan ikke drive konkurssalg gjennom nettsidene sine. Det er uoversiktlig og dårlig kundebetaling. Det fikk dermed konsekvenser for oss også, sier Bakke.

Han håper de finner en løsning som gjør at de kan drive videre med mulig butikker

- Det er plass og behov for en leketøysaktør som oss, og ikke minst er det viktig for våre ansatte å fortsatt ha en jobb.

- Hva tror du kommer til å skje?

- Jeg vet ikke om jeg skal tro noe. Det er helt umulig å spå, sier Bakke.