NA24.no

Skjebnehelg i boligmarkedet

Nå er det første store visningshelg siden Gjedrems rentekutt.

I helgen kan vi få den første pekepinn på om Norges Banks rentekutt på hele 1,75 prosentpoeng hjelper. Ekspertene er usikre på hvor boligmarkedet vil gå dette året.

NA24 - din næringslivsavis

Rentekuttet var særlig rettet mot boligmarkedet, hvor norske forbrukere har hoveddelen av sin formue. I Oslo og Akerhus er det denne helgen over 1.000 visninger å velge mellom, skriver Aftenposten.

- Boligmarkedet betyr en god del for vanlige folks økonomiske oppførsel, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal til Aftenposten.

Helgens visninger vil bli første slag om boligprisens utvikling i 2009, og meglere og boligselgerne håper på bedre tider etter kriseåret 2008. I løpet av fjoråret falt boligmarkedet rundt 10 prosent, men viktigst av alt var at boligkjøperne satt på gjerdet.

- Tradisjonelt har januar vært en veldig god salgsmåned. Vi håper vi får godt oppmøte på visninger denne helgen, sier lederen i Norges eiendomsmeglerforbund, Christian Dreyer til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere