*Nettavisen* Økonomi.

Skjeggkre-aksjon hos Equinor: Har satt ut 6.000 feller i Stavanger

De er skjellkledde, mørkegrå og litt spraglete i fargen. Nå også et mer eller mindre hyppig innslag på Equinors kontorer på Forus utenfor Stavanger. Foto: Bj.schoenmakers, Wikimedia commons

Equinor har leid inn et skadedyrfirma for å få bukt med skjeggkre.

29.01.19 13:57

I desember ble Equinor-ledelsen gjort oppmerksom på at skadedyret skjeggkre hadde blitt observert i flere av byggene på Forus utenfor Stavanger. I en internpost ba ledelsen de ansatte om å holde veskene unna gulvet for å unngå at skjeggkreene spredte seg videre utenfor Equinors kontorer.

Tirsdag skriver Stavanger Aftenblad at Equinor har satt ut 6.000 limfeller for å kartlegge omfanget av skadedyret. Neste uke skal skadedyrfirmaet Rentokil samle fellene inn igjen for å få svar.

- Det er ikke registrert store antall, men det er snakk om store bygningsmasser. Derfor ønsker vi en oversikt over hvor problemet ligger, sier kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor til Aftenbladet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Selv ikke Equinors kontorer på Forus i Stavanger er trygg for skjeggkre. Foto: (NTB scanpix)

Både sølvkre og skjeggkre er observert på kontorene til Equinor. Skjeggkre er større, mer hårete og har lengre haletråder enn sølvkre.

Siden skjeggkre først ble oppdaget i Norge i 2013, har antall observasjoner vært eksplosiv: I 2017 var tallet på antall bekjempelser rundt 1500.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er skjeggkre svært vanskelig å bli kvitt. Skadedyrene sprer seg raskt når de først har funnet seg til rette, ifølge instituttet.

Skal man bekjempe skjeggkre, anbefaler FHI å ta i bruk de fleste bekjempelsesmetodene samtidig og la dem virke sammen.

Protector Forsikring fjernet nylig skjeggkre fra vilkårene i boligselgerforsikringen etter å ha lidd store tap som følge av skadedyret.

Ny forskning: Slik blir du kvitt skjeggkre i boligen

Skjeggkre hos Plan- og bygg i Oslo – også i kantinen

Nesten 9.000 sykehusansatte fratas frynsegoder etter skatteendring

Annonsebilag