Denne helgen fikk Nettavisens lesere en rundtur i 70-millionersleiligheten som den fallerte krafttraderen Einar Aas har lagt ut for salg på Tjuvholmen i Oslo. Det som ikke fremkommer av videoen (som du også kan se over her), er eksemplarene av arten skjeggkre som er funnet i minst ett av leilighetens baderom.

Det er Finansavisens papirutgave tirsdag som skriver om det oppsiktsvekkende funnet.

- Det har ikke noe å si. Dette har vært et problem i en periode, men er det ikke lenger. Det er funnet et middel som gjør at man blir kvitt skjeggkre, sier megler Nils Nordvik, som forestår salget, til avisen.

- Faren over

Megleren tror ikke skjeggkre lenger vil ha den prisreduserende effekten det har hatt i boligmarkedet.

Toppbloggeren Funkygine er i disse dager i retten for å få 10 prosent avslag etter å ha kjøpt en bolig der det var skjeggkre.

Nordvik får støtte fra ABB Skadedyr, som blant annet har bekjempelse av skjeggkre som sitt spesiale. De bekrefter overfor Finansavisen at krypet lett sprer seg fra rom til rom, men at det ikke utgjør noen fare. Og at det har dukket opp et nytt middel - Advion - som viser seg effektivt i bekjempelsen av skjeggkre.

Ekstrem leilighet

Det gjenstår å se om skjeggkre vil legge en demper på budrunden etter at Einar Aas´ superleilighet på Tjuvholmen ble lagt ut for salg. Penthousen er er på 385 kvadratmeter og har panoramautsikt over Oslo med flere terrasser. Leiligheten selges som en del av avtalen han inngikk med sine kreditorer etter fjorårets havari med derivathandel i kraftmarkedet.