Protector Forsikring har siden 2004 tjent gode penger på å selge såkalt eierskifteforsikring ved boligsalg. Det betyr at selskapet tar ansvaret ved skjulte feil og mangler som eier egentlig har ansvar for.

Denne typen forsikringer har det vært stort behov for fordi konfliktnivået etter hussalg er skyhøyt.

Les også: Småbarnsfamilien trodde de hadde kjøpt drømmehuset - det var starten på et mareritt

Som en konsekvens av det høye konfliktnivået er det et nytt regelverk på gang som kan snu opp-ned på boligsalgsprosessen. Dette regelverket kan potensielt få stor konsekvens for nettopp dem som selger eierskifteforsikring.

Les også: Nå kan det bli bli ulovlig å selge bolig «som den er»

Men samtidig som fremtidige utsikter til inntekter er usikre, har Protector de siste årene opplevd store tap som følge av at skjeggkre har gjort sin inntreden i Norge. De små krypene er nær umulig å bli kvitt etter at de først har etablert seg i boligen.

Les også: Forsikringskjempe har tapt 145 millioner kroner på grunn av skjeggkre

Protector melder nå at de nå legger ned hele sin virksomhet for nettopp eierskifteforsikring som følge av disse to tingtene.

- Styret har etter en helhetlig vurdering kommet til den konklusjon at selskapet vil trekke seg ut av markedet for boligselgerforsikring. Bakgrunnen er produktets svake tekniske resultat de siste årene samt stor usikkerhet knyttet til produktets fremtidige premievolum og lønnsomhet, skriver selskapet i en børsmelding.

Ifølge selskapet har eierforsikringsdelen av selskapet utgjort en svært liten del av arbeidsstokken.

- Avviklingen, som vil skje over flere år, vil i første omgang berøre færre enn ti ansatte og de som berøres kan på det varmeste anbefales nye arbeidsgivere.

Les også: Småbarnsfamilien trodde de hadde kjøpt drømmehuset - det var starten på et mareritt