*Nettavisen* Økonomi.

Skjeller ut fotballtopp

United-sjef Sir Alex mener FIFA-presidenten sier så mye dumt at ingen tar ham alvorlig.

29.10.08 06:28

Sir Alex Ferguson går nå tungt ut mot den omstridte FIFA-presidenten Sepp Blatter.

NA24 - din næringslivsavis

- Se på despotene i Afrika
- Jeg tror Sepp Blatter er i fare for - eller har nådd punktet hvor han - ikke blir tatt alvorlig innen fotballen. Jeg vet ikke om han er i ferd med å bli for gammel, men ting kan skje med maktfolk. Se på noen av despotene i Afrika, sier Ferguson, ifølge The Times.

United-sjefen avviser at han sammenligner 72-årige Blatter med Robert Mugabe, men reagerte skarpt da lederen for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i sommer blandet seg inn i overgangsstriden rundt Uniteds Ronaldo. Sepp Blatter, som har slitt med tunge korrupsjonsanklager, mente at Ronaldo måtte få gå til Real Madrid dersom han ville det, og sammenlignet overgangsmarkedet med moderne slaveri.

Les også: Rå bok om FIFA-korrupsjon

- Mange latterlige kommentarer
Blatter glemte å nevne at han er æresmedlem av Real Madrid...

- Det jeg sier, er at han fra en slik maktposisjon har ytret så mange latterlige kommentarer at han står i alvorlig fare for å ødelegge sin troverdighet, fastslår Sir Alex Ferguson.

Blatter har blant annet foreslått at kvinnelige fotballspillere bør stille med mer tettsittende plagg, og er bredt beskyldt for å ha kjøpt seg til makten og for å ha trikset med FIFA-regnskapene. Han vil heller ikke oppgi sin egen lønn, som skal være gigantisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFPS/SCANPIX

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.