*Nettavisen* Økonomi.

Skjelte ut barnehageansatte - fikk 12.000 i bot

- Jeg følte med uglesett i barnehagen og de ansatte likte ikke meg, men det var gjensidig, forklarte mannen i retten. Illustrasjonsfoto. Foto: Cpas De Dendermonde (CPAS de Dendermonde)

Barnehageansatte må ikke finne seg i å bli skjelt ut med høy stemme eller bli kalt udugelig.

21.06.14 11:43

Det fastslår flertallet i Gulating lagmannsrett i saken mot en 28 år gammel mann fra Bergen, skriverBA.no.

Han ble først frikjent av tingretten, men lagmannsretten mener oppførselen hans var skremmende og hensynsløs.

28-åringen hadde en sønn i barnehagen i Bergens-området og var i konflikt med barnets mor i forbindelse med henting og samvær.

Følte seg uglesett
Ved to anledninger i februar og mars i fjor opptrådte han sint og høyrøstet.

En av de ansatte ble skjelt ut da hun leide på to barn. Ved en annen anledning kalte han styreren i barnehagen udugelig og ubrukelig i en telefonsamtale.

- Jeg følte med uglesett i barnehagen og de ansatte likte ikke meg, men det var gjensidig, forklarte mannen i retten.

En av de ansatte forklarte at hun ble redd og begynte å skjelve da hun ble skjelt ut.

28-åringen erkjente seg ikke skyldig. Han vedgikk at han hadde kalt styreren udugelig, men sier han ikke brukte høy stemme.

Fakta

STRAFFELOVEN § 390A

Flertallet i retten, de tre juridiske dommerne og to meddommere (pensjonister), mener han opptrådte skremmende og plagsomt

- Barnehageansatte må vernes mot krenkelser som dette. Ansatte og barna skal skjermes mot å bli trukket inn i konflikter, og barnehagen skal være et trygt og rolig sted, heter det i dommen.

- Må tåle å høre
To av meddommerne, en konsulent og en barne- og ungdomsarbeider, mener 28-åringen ikke gikk lenger enn det barnehageansatte må tåle å høre fra frustrerte foresatte.

«Tiltaltes adferd må også ses på bakgrunn av den vanskelige situasjon han var i på grunn av den tidligere samboeren nektet han samvær, og barnehagen skulle søkt å løse problemet ved å kalle ham inn til møter der atferden hans kunne tas opp», skriver mindretallet.

Han slipper å betale saksomkostninger fordi lagmannsretten mener han hadde grunn til å få saken prøvd for retten - og viser til at han ble frikjent i tingretten og at det var dissens i lagmannsretten.

Les flere saker hos Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag