NA24.no

- Jeg følte med uglesett i barnehagen og de ansatte likte ikke meg, men det var gjensidig, forklarte mannen i retten. Illustrasjonsfoto.
- Jeg følte med uglesett i barnehagen og de ansatte likte ikke meg, men det var gjensidig, forklarte mannen i retten. Illustrasjonsfoto. Foto: Cpas De Dendermonde (CPAS de Dendermonde)

Skjelte ut barnehageansatte - fikk 12.000 i bot

Sist oppdatert:
Barnehageansatte må ikke finne seg i å bli skjelt ut med høy stemme eller bli kalt udugelig.

Det fastslår flertallet i Gulating lagmannsrett i saken mot en 28 år gammel mann fra Bergen, skriverBA.no.

Han ble først frikjent av tingretten, men lagmannsretten mener oppførselen hans var skremmende og hensynsløs.

28-åringen hadde en sønn i barnehagen i Bergens-området og var i konflikt med barnets mor i forbindelse med henting og samvær.

Følte seg uglesett
Ved to anledninger i februar og mars i fjor opptrådte han sint og høyrøstet.

En av de ansatte ble skjelt ut da hun leide på to barn. Ved en annen anledning kalte han styreren i barnehagen udugelig og ubrukelig i en telefonsamtale.

- Jeg følte med uglesett i barnehagen og de ansatte likte ikke meg, men det var gjensidig, forklarte mannen i retten.

En av de ansatte forklarte at hun ble redd og begynte å skjelve da hun ble skjelt ut.

28-åringen erkjente seg ikke skyldig. Han vedgikk at han hadde kalt styreren udugelig, men sier han ikke brukte høy stemme.

Fakta: STRAFFELOVEN § 390A

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år.

* Offentlig påtale finner bare sted når det begjæres av fornærmede og finnes påkrevet av almene hensyn.

Flertallet i retten, de tre juridiske dommerne og to meddommere (pensjonister), mener han opptrådte skremmende og plagsomt

- Barnehageansatte må vernes mot krenkelser som dette. Ansatte og barna skal skjermes mot å bli trukket inn i konflikter, og barnehagen skal være et trygt og rolig sted, heter det i dommen.

- Må tåle å høre
To av meddommerne, en konsulent og en barne- og ungdomsarbeider, mener 28-åringen ikke gikk lenger enn det barnehageansatte må tåle å høre fra frustrerte foresatte.

«Tiltaltes adferd må også ses på bakgrunn av den vanskelige situasjon han var i på grunn av den tidligere samboeren nektet han samvær, og barnehagen skulle søkt å løse problemet ved å kalle ham inn til møter der atferden hans kunne tas opp», skriver mindretallet.

Han slipper å betale saksomkostninger fordi lagmannsretten mener han hadde grunn til å få saken prøvd for retten - og viser til at han ble frikjent i tingretten og at det var dissens i lagmannsretten.

Les flere saker hos Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere