*Nettavisen* Økonomi.

Skjelte ut Drillos sjef

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX

Så slengte Karen Espelund på røret.

26.01.09 11:22

Da Norges Fotballforbund (NFF) bestemte seg for å satse på Egil Drillo Olsen som midlertidig landslagssjef, var det ingen i NFFs ledelse som tenkte på at Drillo var under kontrakt med Expekt.com, ansatt som deres tippeekspert.

Fotballforbundet regnet rett og slett med at Drillo kunne slutte på dagen. Det kunne han selvfølgelig ikke. Da Expekt.com ga beskjed om at de var villige til å diskutere muligheten for å løse Drillo fra kontrakten mot å få en kompensasjon, reagerte generalsekretær Karen Espelund med å skjelle ut Expekts mann.

Ble overrasket
- Karen skrek rett ut og sa at «Expekt ikke tilhørte fotballfamilien og at de ikke kunne forhandle med Expekt» og slengte på røret, sier en kilde nær forhandlingene til Nettavisen.

Dette var altså NFFs respons på at spillselskapet hadde kontrakt fram til 2010 med Drillo.

Expekt ønsker ikke å bekrefte Espelunds uttalelse overfor Nettavisen, men avkrefter det heller ikke. Dan Vikman, spillselskapets PR- og pressesjef, innrømmer at han ble overrasket av NFFs respons da han tok kontakt. NFF hadde nemlig ikke kontaktet Expekt før de gikk inn i forhandlingene med Drillo.

- Den første samtalen med Karen Espelund begynte bra, med prat om vær og vind og litt fotball. Men så forandret alt seg med en gang jeg nevnte at vi måtte kompenseres for dette, på samme måte som det norske fotballforbundet ville kompensert et annet forbund eller en klubb dersom de tok en trener fra dem, som hadde ett år igjen av kontrakten, sier Vikman til Nettavisen.

Benekter utskjelling
Tross det ublide møtet med NFFs generalsekretær, sa Expekt.com til slutt ja til å slippe Drillo – uten å få økonomisk kompensasjon. Beslutningen begrunner spillselskapet med at Drillo selv ønsket det, og at det norske fotballfolket hadde et sterkt ønske om å få se Drillo sitte på trenerbenken på Ullevaal Stadion igjen.

- Da vi satte oss ned med Egil, spurte vi om han var i en posisjon til å forhandle, og det sa han at han var. Den enkelte må kunne sine relasjoner og arbeidsforpliktelser. Jeg kan ikke gjette meg fram til det. Vi har overhodet ingen behov for relasjon med Expekt. Jeg er meget forundret over deres oppfatninger over slike prosesser, sier Karen Espelund til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Stemmer det at du sa at «Expekt ikke tilhørte fotballfamilien og at de ikke kunne forhandle med Expekt»?

- Jeg benekter påstanden om at jeg har skjelt ham ut. Jeg var veldig tydelig. Han hadde en annen oppfatning og det var jeg veldig tydelig på. Egil ba meg ringe dem, og vi hadde en gemyttlig tone, og da de sa at de ville ha kompensasjon, markerte jeg veldig tydelig hvordan spillereglene var, forteller Espelund.

Inn i rekken
Det er ikke første gang Norges Fotballforbund er i konflikt med utenlandske spillselskaper. Drillo ble for et par år siden presset til å velge mellom en deltidsjobb som analysesjef i Vålerenga og ekspertjobben i Expekt, fordi spillselskapet er en konkurrent til Norsk Tipping.

I fjor truet Norges Idrettsforbund (NIF) med å kaste Manglerud Star ut av Fotball-Norge på grunn av en sponsoravtale med Ansvarligspill.org. En avtale Manglerud Star for øvrig så seg nødt til å inngå da klubben mistet inntektene fra spilleautomatene og ikke fikk den kompensasjonen idrettsforeningen ble lovet.

Og i fjor høst reagerte Norges Idrettsforbund på tilsvarende måte, da Norsk Tipping krevde at Bent Svele måtte slutte i jobben som assistenttrener for Storhamars kvinnelag i håndball fordi han privat jobbet for spillselskapet Unibet. Svele sa til slutt opp jobben som markedssjef.

PS! Nettavisen skrev først at det var NFF som truet med å kaste Manglerud Star ut av Fotball-Norge. Det var først og fremst NIF og generalsekretær Inge Andersen som gjorde dette, ikke NFF.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.