*Nettavisen* Økonomi.

Skjelte ut Trøim på Bermuda

Skipsreder John Fredriksen (til venstre) og mangeårig våpendrager Tor Olav Trøim sammen under mer joviale omstendigheter. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Fredriksen forbannet på Trøim etter milliardglipp - skjelte ham ut på Bermuda.

23.09.14 07:44

Salget av Golar LNG var et eventyr. Med god hjelp av sin partner Tor Olav Trøim, hadde Fredriksens penger 18-doblet seg i verdi, men det var langt fra godt nok for skipsreder John Fredriksen. Da fikk Trøim nok. Det skriver Finansavisen tirsdag.

Salget av Golar LNG i begynnelsen av september var et eventyr. Meglerhusene Goldman Sachs, Morgan STanley, Citibank, BNP Paribas, RS Platou og Pareto plasserte Fredriksens aksjer for 11 milliarder kroner til en Golar LNG-kurs på 58 dollar.

Trøim hadde bidratt til å gi Fredriksen en gevinst på 10 milliarder.

Men det kunne vært mer skriver Finansavisen.

For siden har Golar-kursen skutt i været, og da Fredriksen-sfæren hadde generalforsamling på Bermuda fredag ble den handlet til 72.5 dollar - 25 prosent mer enn da Fredriksen solgte. Differansen utgjør 2,5 milliarder kroner. Samtidig har kursen i Seadrill sunket kraftig og utgjør et verditap på 5,3 milliarder kroner. Fredriksen har derfor et teoretisk tap på åtte milliarder kroner.

- Alle mener jo at Golar var et fantastisk salg, men ikke John Fredriksen, sier en anonym kilde til Finansavisen.

Misnøyen skal ha gått utover Trøim, og på generalforsamlingen på Bermuda skal Fredriksen ha stått og skreket til Trøim.

Da kokte det over for Trøim som svarte med å gi Fredriksen beskjed at han fra nå av kunne håndtere salget av Seadrill-aksjene på egenhånd.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag