NA24.no

Skjønner ikke pensjonsavtalen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
NA24-TV: Tror du jobben sikrer din uførepensjon? Da bør du klikke her.

Se NA24-innslaget på TV 2 Sumo her

Hva vet du om din OTP-avtale? Svært lite skal vi tro en ny undersøkelse Storebrand har fått gjennomført. Bare 1 av 10 vet at obligatorisk tjenestepensjon ikke inkluderer uførepensjon. For 9 av 10 betyr det at store deler av utbetalingene forsvinner dersom du blir ufør, uten at de er klar over det.

NA24 - din næringslivsavis

- Veldig mange tror OTP også gir en uførepensjon dersom man blir ufør. Det gjør den ikke, sier underdirektør i Storebrand Jan Otto Risebrobakken til NA24.

- Falsk trygghet
Det gir en falsk trygghet, og det som er alvorlig er at så mange går rundt og tror at de har en økonomisk sikkerhet, mener Risebrobakken.

Arbeidsgiveren betaler inn pensjon ved uførhet, men ikke noe mer. Ifølge undersøkelsen tror 6 av 10 at OTP også inkluderer uførepensjon. 3 av 10 vet ikke. Folketrygden utbetaler rundt halvparten av lønnen ved uførhet frem til fylte 67 år. Først da får du utbetalt oppspart OTP. Dermed blir det et stort gap i utbetalingene frem til pensjonsalderen.

- Grunn til bekymring
Informasjonsdirektør i Finansnæringens Hovedorganisasjon, Leif Osland, sier det er grunn til bekymring at så mange misforstår.

- Det er mange som har ansvar for dette. Forsikringsselskapene, myndighetene og arbeidsgivere må sørge for at arbeidstakerne kjenner ordningen og hva den omfatter, men de ansatte må også selv engasjere seg.

Uten uførepensjon kan årlige utbetalinger bli titalls tusen lavere viser beregninger.

- For mange kan det bli umulig å beholde hus og bil derom de blir uføre. Folk bør absolutt våkne opp og finne ut hva OTP-ordningen omfatter, sier Risebrobakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere