Gå til sidens hovedinnhold

- Skjør oppgang

Optimistene begynner forsiktig å tre frem på Oslo Børs som stiger igjen etter flere dager med massiv nedgang.

Den siste tidens massakre på Oslo Børs viker å ha tatt en pause for nå. I går var det antydninger til panikksalg blant enkelte av investorene, og det var spesielt utlendingene som skal ha solgt seg ut.

Aksjestrateg Terje Nyborg i Terra Securities sier til NA24 iMarkedet at det en sunn korreksjon vi har vært vitne til den siste tide. Strategen synes det er for tidlig å friskmelde Oslo Børs, men tror ikke det på langvarig nedgang.

- Med sterk oljepris er det begrenset hvor mye det kan falle. Under korreksjonen i fjor var oljeprisen på 50 dollar, men i dag er Børsen rundt 50 prosent høyere.

- Utenlandsandelen på Oslo Børs er alfa og omega, pælmer de ut aksjer er ingen som kan ta imot aksjene, kommenterer Terje Nyborg til NA24 iMarkedet.

Nyborg påpeker at vi i dag ser en skjør oppgang og at det vil være turbulent og volatilt på Børsen i tiden fremover.

Oljetungvekterne drar opp
Hovedindeksen er ved lunsjtider opp 0,50 prosent til 374,30 poeng. Det er de store oljetungvekterne som drar opp inntrykket denne dagen. Norsk Hydro topper listen over de mest omsatte aksjene og stiger 2,18 prosent 164 kroner. Aksjen har fått mer juling enn Statoil den siste uken, og falt hele 7,5 prosent i går.

Statoil følger etter og stiger 1,17 prosent til 173 kroner. DNO er uforandret på 51 kroner.

Prisen på et fat Nordsjøolje med levering i juli ligger ved lunsjtider på rundt 70,14 dollar. En dollar koster 6,12 kroner.

Laks i skuddet
Lakseaksjene som også fikk juling i går, stiger på høyere laksepriser. Pan Fish er opp 4,24 prosent til 6,15 kroner, mens Lerøy stiger 3,67 prosent til 113 kroner. Det statlige Cermaq blir løftet 3,09 prosent.

CanArgo har også vært straffet hard av markedet, men er så langt dagens vinner med en oppgang 13,64 prosent til 5 kroner. DynaPel følger etter på vinnerlisten med 6,25 prosent. NorDiag klatrer 6,06 prosent.

Det er også stor interesse for DnB NOR som stiger 3,22 prosent. Verre går det med Telenor som tidligere på dagen var opp rundt 2,50 prosent. Ved lunsjtid faller Telenor-aksjen rundt 1 prosent.

Taperne etter utbytte
Øverst blant dagens taper topper ABG Sundal Collier med en nedgang på 2,10 kroner tilsvarende 16,28 prosent til 10,80 kroner. Selskapet betaler utbytte på 1,40 kroner og det er første noteringsdag ex. dette utbyttet i dag.

Solcelleselskapet REC fortsetter å falle etter børsnoteringen i forrige uke. Tegningskursen ble satt til 95 kroner, og det var enorm interesse første dagen. Kursen stakk til himmels første dagen, men siden den gang har verdien av aksjene rast. I dag faller REC-kursen 7,85 prosent til 79,25 kroner.

Kjøleskiprederiet Green Reefers leverte noe svakere tall for første kvartal fredag morgen og går dessuten ex. utbytte på 0,20 kroner. Aksjen faller 0,26 kroner til 3,90 korner tilsvarende en nedgang på 6,25 prosent.

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken