NA24.no

Skjør oppgang i Oslo

Sist oppdatert:
Oljeprisen har trukket seg noe tilbake og skaper usikkerhet på børsen.

Oljeprisen har falt noe tilbake og gjør Oslo Børs noe mer usikker. Hovedindeksen startet med et fall, men hentet seg inn igjen. Oslo Børs stiger så smått 0,13 prosent til 485,05 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har beveget seg under 77 dollar fatet etter å ha flørtet med rekordhøyder tidligere i uken. Statoil er uforandret på 183 kroner, mens Norsk Hydro faller 0,11 prosent til 233,50 kroner.

Hotelleiendomsselskapet Norgani er fortsatt i spill. Nå har Scandic kastet seg inn i kampen. De har kjøpt 5.217.900 aksjer til 91 kroner per aksje gjennom det nyopprettede selskapet Oslo Properties. Ved å bla opp 474,5 millioner kroner har de sikret seg 13,2 prosent av Norgani. Det er meglerhuset SEB Enskilda som har gjennomført handelen. Det er samme meglerhus som Norwegian Property benyttet seg av da de fremsatte et bud på 82,50 kroner per Norgani-aksje i august.

Norwegian Property fikk tidligere i uken konkurranse fra Aberdeen som er villig til å bla opp 88,50 kroner. Torsdag trakk Norwegian Property sitt bud og signaliserte at det ble for dyrt å match eller overgå budet fra Aberdeen. Nå har altså Scandic kastet seg inn i kampen. Med 13,2 prosent har de akkurat nok aksjer til å hindre at Aberdeen kan tvangsinnløse andre aksjonærer i Norgani ved et eierskap over 90 prosent.

Norgani-aksjen stiger 1,98 prosent til 90 kroner per aksje og det er SEB Enskilda som storhandler aksjer i selskapet.

Oljeselskapet CanArgo er den store taperen så langt fredag morgen. Selskapet melder om en borebom ved brønnen Kumisi#1 i Georgia og markedet er ikke sene med å straffe aksjen. CanArgo faller 14,13 prosent til 3,95 kroner.

Aktiv Kapital faller 8,64 prosent til 87,25 kroner, men på et tynt grunnlag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere