NA24.no

Skjulte alle Mikel-spor

Sist oppdatert:
Men nå åpnes striden igjen. Og det kan blir grisete.

Mandag slipper Dagens Næringsliv-journalistene Jens M. Johansson og Lars Backe Madsen sin nye bok «Den forsvunne diamanten». Den viser hvordan flere av de største og mest respekterte klubbene i Europa systematisk bryter Fifa-reglementet for å sikre seg billige, afrikanske talenter.

NA24 - din næringslivsavis

Og den kanskje største og mest grisete av disse sakene, utspilte seg hos Lyn i Oslo. John Obi Mikel-saken var nemlig kroneksemplet på hvordan Chelsea kunne betale seg til en neddyssing av sine skitne metoder.

LES MER: - Veldig alvorlig for Lyn
LES MER: Alt om saken mot Morgan
LES MER: Giganttap for Chelsea-eier

2. juni 2006 holdt nemlig de tre partene i saken - Manchester United, Chelsea og Lyn - krisemøte i London, ifølge Dagens Næringsliv. Der ble et hemmelig forlik nedskrevet på 34 fyldige sider, og avisens journalister har fått fingrene i forliket som ikke skulle komme for en dag.

Forlik
Der kommer det frem at Chelsea skal betale Manchester United 12 millioner pund, fordelt påto innbetalinger, og at pengene skulle overføres til MUFCs bankkonto. Videre blir partene enige om at alle anklager partene har kommet med overfor hverandre, skal termineres.

I forliket vises det spesifkt til brevet MUFC sendte til Fifa tidligere i 2006, der Chelsea ble kraftig beskyldt for å ha brutt Fifas reglement om mindreårige talenter. I 2001 innførte nemlig Fifa forbud mot internasjonale iverganger for mindeårige. Partene ble altså, med et pennestrøk og noen utbetalinger, enige om at ingenting hadde skjedd - anklagene skulle strykes, glemmes og aldri mer nevnes.

Dermed betalte Chelsea seg ut av situasjonen de kunne blitt straffet med utestengelse av Champions League og overgangsmarkedet i ett år. Agentene som arbeidet for Chelsea, blant annet Rune Hauge, risikerte også å miste sin agentlisens i saken.

- Intet har skjedd
Manchester United og Lyn skrev altså under på at Chelsea aldri har brutt reglene, og det står ekplisitt i avtalen at ingen av partene skal oppmuntre noen aktører til å etterforske videre i saken. Det hemmelige forliket ble underskrevet ac klubbens øverste ledere, i tillegg til John Obi mikel, John Shittu og andre involverte.

Medier har i lengre tid forsøkt å få svar på spørsmålene om innholdet i forliket.

Chelsea svarte fredag med en pressemelding. Chelsea saksøker Lyn og Morgan Andersen for 16 millioner pund - nøyaktig det Chelsea betalte i forliket.

- Bakgrunnen for stevningen er Chelseas ønske om å oppheve det inngåtte forliket om overgangen for spilleren John Obi Mikel og få tilbakebetalt 16 millioner pund, skriver Lynd i sin pressemelding om saken.

Men dermed er også striden i gang igjen. Og taushetsplikten er opphevet.

Mandag kommer boken «Den forsvunne diamanten». NA24 vil komme med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere