Skogen varsler kraftsmell

Norske Skog, der Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen har kastet seg inn, varsler om svakere resultater.

22.04.09 08:28

Norske Skog vil legge frem sitt endelige resultat 7. mai, men har onsdag kommet med en foreløpig guiding for perioden. Den viser at Norske Skog forventer å legge frem et resultat før årets tre første måneder som er vesentlige svakere enn fjerde kvartal i fjor, men likevel noe bedre enn i første kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis


Bakgrunnen for svekkelsen fra fjerde kvartal er at kvartalet har vært preget av svak etterspørsel. Driftsresultatet vil også være negativt preget av negative omregningsdifferanser på grunn av en styrket krone i kvartalet.

Norske Skog venter imidlertid å kunne bokføre en gevinst på valutasikring og renteswapper med omkring 150 millioner kroner.

Det som virkelig vil dra ned for Norske Skog i første kvartal er en nedjustering av verdien på fremtidige kraftkontrakter. Dette vil belaste regnskapet med omkring 1,35 milliarder kroner. Da hjelper det lite at salget av Norske Skog Steti gir en gevinst på 120 millioner kroner. Nedjusteringen av kraftkontraktene har ingen kontanteffekt.

Bakgrunnen for kraftsmellen er utsikter til lavere priser i det nordiske markedet og en verdiendring på langsiktige kraftkontrakter i Brasil.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.