Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Skole samlet inn til svindlere

USERIØSE AKTØRER: Flere skoler dropper Operasjon dagsverk, og samler isteden inn til andre aktører. Noen av disse er svindlere. Innsamlingskontrollen (IK) har liste over useriøse aktører.
USERIØSE AKTØRER: Flere skoler dropper Operasjon dagsverk, og samler isteden inn til andre aktører. Noen av disse er svindlere. Innsamlingskontrollen (IK) har liste over useriøse aktører.
Sist oppdatert:
Flere skoler dropper Operasjon dagsverk til fordel for andre aktører. Innsamlingskontrollen advarer mot svindlere.

- En skole kontaktet oss og fortalte at de hadde blitt lurt i forbindelse med et lokalt innsamlingsprosjekt, sier kommunikasjonsrådgiver Line Konstali i Innsamlingskontrollen til Vårt Land.

Selv om dagen ungdom er like, om ikke mer, engasjert enn tidligere generasjoner, så endrer engasjementet seg. Operasjon dagsverk merker at oppslutningen rundt OD-dagen blir mindre. Flere skoler arrangerer egne innsamlingsaksjoner til formål de velger selv.

Les også: Sykehusklovnene varsler om svindelforsøk
Les også: Får du denne i postkassa må du være på vakt

i 2012 var 633 skoler med på Operasjon Dagsverk. I 2016 var bare 479 med.

- Vi applauderer selvfølgelig ungdommelig engasjement og vil at dette skal vokse og utvikle seg. Samtidig er vi litt urolige for at elevene og skoleledelsen skal sette i gang innsamlingsaksjoners om er lite bærekraftige, og i verste fall samle inn penger til en organisasjon som er useriøs, sier kommunikasjonsrådgiver Line Konstali.

IK har lagt ut denne OBS-listen over aktører der det fremkommer negativ informasjon av ulik grad.

- Noen på denne lista er rene svindlere, Vi frykter at de som er ute etter å lure til seg innsamlingspenger skal se på lokale skoleaksjoner som et lukrativt marked, sier Konstali til Vårt Land.

Har du fått med deg denne populære videoen?

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!