Søgnen har vært skolesjef i Oslo siden 2000.

Flere kilder Dagsavisen har vært i kontakt med mener at begeret nå er fullt etter flere år med et svært anstrengt samarbeidsklima mellom Utdanningsetaten under skoledirektør Astrid Søgnens ledelse, og politisk ledelse i Oslo rådhus.

Les også: Varsler om trakasserende oppførsel av skolebyråden i Oslo

En kilde sier til avisen at man «aldri før har vært borti et toppbyråkrati som til de grader motarbeider og motsetter seg politisk ledelse og styring på denne måten.»

Etter det Dagsavisen erfarer er det lite som tyder på at Søgnen får fortsette som Osloskolens øverste sjef etter at hun fyller 67 år i november.

Les også: Inga Marte Thorkildsen om varslersak: - Samarbeidet har vært svært krevende

- Jeg synes det er trist

Onsdag skrev Aftenposten at en eller flere i ledergruppa til skoledirektør Astrid Søgnen har sendt inn et formelt varsel mot sittende skolebyråd i Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo.

Lederne hevder at Thorkildsen oppfører seg trakasserende og utilbørlig overfor ansatte i Oslo-skolens administrasjon.

- Jeg synes det er trist at vi har kommet i en slik situasjon og av hensyn til videre saksgang har jeg dessverre ikke anledning til å kommentere forholdene i detalj, sa Thorkildsen til Nettavisen onsdag.

- Vært et vanskelig samarbeidsforhold

Thorkildsen beskrev samarbeidet med Utdanningsetaten som vanskelig.

- På generelt grunnlag kan jeg si at det over tid har vært et vanskelig samarbeidsforhold med Utdanningsetaten. Slik har det vært over flere år, også under tidligere politiske ledelse. Kommunikasjonen har til tider vært svært krevende, sa Thorkildsen, og la til:

- Jeg har savnet åpenhet, og imøtekommenhet om nye faglige innspill og politiske føringer. Det kan alltid være faglige uenigheter, men det må aldri være tvil om hvem som sitter med ansvaret for å følge opp politiske prioriteringer, sa hun.

Søgnen selv ønsket onsdag ikke å kommenere påstandene fra skolebyråden.

- Jeg ønsker ikke å ha denne diskusjonen med byråden i mediene, sa Søgnen til Nettavisen.

Tidligere statssekretær

I årene 1990–1995 var Søgnen assisterende utdanningsdirektør i Akershus fylkeskommune. Fra 1995 til 1997 var hun statssekretær i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet (KUF) under Gudmund Hernes.

Hun ledet Kvalitetsutvalget fra 2002 til 2004, et utvalg som la grunnlaget for skolereformen Kunnskapsløftet, også kalt Søgnen-utvalget (kilde: Wikipedia).