NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90

LEI: Skoleklassen fra Langnes skole i Tromsø skulle egentlig fly hjem
fra Berlin søndag morgen. Slik gikk det ikke. For 15 av de 22 elevene er
de ikke hjemme i Tromsø før sent mandag.
Foto: Torkil Grindstein
LEI: Skoleklassen fra Langnes skole i Tromsø skulle egentlig fly hjem fra Berlin søndag morgen. Slik gikk det ikke. For 15 av de 22 elevene er de ikke hjemme i Tromsø før sent mandag. Foto: Torkil Grindstein

Skoleklasse kom seg ikke hjem på grunn av Norwegian-kansellering

Sist oppdatert:
- Noen gråter, noen er fly forbanna og noen hevder at de aldri skal fly Norwegian igjen.

(Nordlys): Da skoleklassen på Tromsø troppet opp på flyplassen i Berlin for å sjekke inn, fikk de beskjed om at billettene var kansellerte. Nå må de via Polen for å komme seg hjem.

For det er lite med Berlin-turen som har gått rett vei for klassen fra Langnes skole i Tromsø.

LES OGSÅ: Først slo lynet ned i flyet. Deretter gikk det meste galt

- Noen gråter, noen er fly forbanna og noen hevder at de aldri skal fly Norwegian igjen så lenge de lever, sier reiseleder Torkil Grindstein.

- Tiden gikk

Da skoleklassen skulle hjem igjen fra Berlin søndag morgen, fikk de en uventet beskjed på flyplassen:

- Vi ble hentet med buss klokken syv i dag tidlig. Vi kom til flyplassen og stilte oss i innsjekkingskøen, men da vi kom fram til skranken fikk vi beskjed om at alle 22 billettene var kansellerte - både til Oslo og videre til Tromsø, forteller Grindstein.

Deretter fulgte telefoner til reisebyrået, som igjen tok kontakt med Norwegian.

- Tiden gikk, men skrankepersonalet ville ikke slippe oss inn før alt i var i orden. Til slutt lettet flyet med 22 ledige seter, sier Grindstein.

Buss til Polen

Da Nordlys snakket med ham like før klokken 12, hadde skoleklassen akkurat fått vite hva som skjer nå. I 13-tiden skal de hentes med buss, kjøres tilbake til Berlin der de får et måltid.

Deretter skal de busses to og en halv time til den polske byen Stettin der de er booket inn på et fly til Torp lufthavn i Sandefjord klokken 20 søndag kveld.

- Der står det en buss som skal kjøre oss til Gardermoen - en tur som tar cirka to timer. Forventet ankomst der er rundt midnatt. Da sjekkes vi inn på et hotell der vi skal overnatte, før vi får fly hjem til Tromsø mandag, sier Grindstein.

For enkelte av elevene blir det imidlertid en lang ventetid også mandag. For 15 av 22 er nemlig ikke booket inn på et fly som er forventet å lande i Tromsø klokken 16.25.

Reisefølget vet ikke hva som har forårsaket billettkrøllet, men én teori er at det skyldes at den opprinnelige reisen nedover ble kansellert og ombooket som følge av lynnedslaget.

- Norwegian har i alle fall påtatt seg all skyld for dette. Vi har fått beskjed om at alt av utgifter til mat og lignende, vil refunderes, sier Grindstein.

Norwegian beklager

Norwegian bekrefter problemet overfor Nordlys. Det skyldes imidlertid ikke at billettene ble kansellert, men en feiltolkning i bookingsystemet.

- Dette er en meget beklagelig, uheldig situasjon, som besverre beror på en feiltolkning i bookingsystemet hos våre samarbeidspartnere på Berlin lufthavn. Vi forstår frustasjonen og gjør det vi kan for å hjelpe skoleklassen, sier Daniel Kirchhoff, presseansvarlig i Norwegian.

For å få ungdommene hjem raskest mulig, har Norwegian booket flybilletter med andre selskaper i tillegg til på egne fly der det har vært mulig.

- Vi vil ta vare på klassen på best mulig måte i form av overnatting og forpleining. Vi beklager på det sterkeste at turen tilbake til Tromsø blir lengre enn planlagt, sier Kirchhoff.

Les flere saker fra Nordlys her!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere