*Nettavisen* Økonomi.

Skøytesponsor i Newcastle-bud

Det er forbindelseslinjer fra den konkursrammede sponsoren av Skøyteforbundet og et bud på fotballklubben Newcastle.

14.02.07 23:41

Millioner av kroner - som skulle hjelpe norske skøyteløpere til gull i Torino - endte i stedet opp i skatteparadiset Jersey.

Bakmennene er deleiere i et selskap som nylig la inn et milliardbud på den engelske toppserieklubben, Newcastle, melder TV 2 Nyhetene.

Se hele innslaget på TV 2 Sumo her

Veien er lang fra Newcastle United til norsk skøytesport, et bindeledd er forretningsmannen Russell King. Han var nylig i forhandlinger om å kjøpe Newcastle, men få vet at han også var med å sponse det norske skøytelandslaget for en stakket stund. Det endte med avtalebrudd og blakke skøyteløpere.

Man må gjennom flere skatteparadis for å se sammenhengen mellom King og skøytelandslaget. Engelskmannen kontrollerer Eagle Holdings på Cayman Islands, som så eier Belgravia Group på Gibraltar som igjen eier Unofon Group på Jersey som kjøpte teleselskapet som sponset de norske skøyteløperne. FixTelecom gikk konkurs og revisoren har en tøff oppgave foran seg.

- Dette er en spesiell konkurs. Dette er en konkurs som følger seg inn i rekken av konkurser hvor man ser at det spekuleres i å bruke utenlandsk registrerte selskaper i operasjoner i Norge, sier bostyrer Helge Østvold til TV 2 Nyhetene.

Konkursrapporten er oversendt til Økokrim, og styrelederen i Fix Telecom ønsker ikke å uttale seg nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.