Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Skøytesponsor til Økokrim

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Den tidligere sponsoren som ikke kunne betale skøytelandslaget sendte millioner ut av landet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kort tid før OL i Torino måtte norske skøyteløpere skaffe seg ny sponsor. Selskapet FixTelecom klarte ikke å stille opp med pengene de hadde lovet og gikk senere konkurs. Nå viser det seg at eierne tømte kassen og sendte millionene til Jersey. Saken er nå oversendt til Økokrim.

NA24 - din næringslivsavis

Skøyteløperne i Torino-OL fikk dårlig betalt for treningen. Omtrent like dårlig betalt som av den tidligere hovedsponsoren Unofon. Sponsoravtalen ble brutt da nesten to millioner kroner aldri kom.

- Det er på grunn av mye mislighold og lovnader og frem og tilbake. Vi kan ikke leve sånn, sier Finn Aamodt, tidligere sportssjef i Norges skøyteforbund til TV 2 Nyhetene.

Sendt utenlands
Nå viser det seg at FixTelecom, selskapet bak Unofon, hadde masse penger, men millionene ble stort sett sendt verden rundt. Mens blakke skøyteløpere ventet på penger, sendte FixTelecom sju millioner kroner til skatteparadiset Jersey. Ikke bra, mener konkursboets revisor.

- Det er pengeoverføringer som skjer på et tidspunkt hvor selskapet er i alvorlige økonomiske vanskeligheter. Og hvor selskapets rent talt blir tømt, sier Helge Østvold borevisor i konkursen etter FixTelecom til TV 2 Nyhetene.

Skøyteforbundet var ikke de eneste som fikk det tøft. De ansatte i FixTelecom måtte gå uten lønn, mens eierne sendte millioner ut av landet.

- Dette er en spesiell konkurs. Dette er en konkurs som følger seg inn i rekken av konkurser hvor man ser at det spekuleres i å bruke utenlandsk registrerte selskaper i operasjoner i Norge, sier Østvold.

- Flere lovbrudd
Noen av millionene fra FixTelecom endte hos en rekke norske selskaper, de fleste med tilknytning til ledelsen i FixTelecom. De leier lokaler hos revisorgiganten PriceWaterhouseCoopers.

Trollebø sier han ikke vil uttale seg før han har snakket med bestyrer av konkursboet. Men konkursboet etter FixTelecom har allerede oversendt saken til Økokrim.

- I forhold til norske skatter og avgiftsregler så har vi funnet en rekke lovbrudd. Både i forhold til håndteringen av ansattes skattetrekk, bestemmelser knyttet til merverdiavgift også videre, sier Østvold.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!