Gå til sidens hovedinnhold

Skrekk og gru for en suksess

Det er lønnsomt å skremme livet av folk.

Det siste året har medieaksjer vært i en unormalt sterk medvind. Noe av grunnen har vært at det har vært mange oppkjøp og fusjoner, men investorene har også lagt merke til at filmselskapene tjener mye penger. Noen av de aksjene som har gått best hører imidlertid ikke til staute og trauste mediebedrifter.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Aksjene til det uavhengige film- og tv-studioet Lionsgate er blant de som har gått best. Mye av årsaken skyldes at folk er ville etter skrekkfilmer som «Saw og «Hostel». Som er filmer som er viderespunnet på torturpornografi.

Selskapets aksjekurs har klatret med 24 prosent det siste året, hvorav nesten ni prosent stammer fra 2007. Til sammenligning er de store amerikanske film- og tv-aksjene i USA opp17 prosent i snitt i samme periode, hvorav det kun er 1 prosent i år, ifølge CNNMoney.

Filmen Hostel spilte inn 47,3 millioner dollar i USA alene i fjor. Tatt i betraktning at selskapet kun brukte 4,8 millioner dollar på å lage filmen er det et fantastisk resultat. Denne helgen er det premiere på oppfølgeren og en analytiker venter, ifølge CNNMoney at den ikke vil bli noen mindre suksess.

Til forskjell fra for eksempel «Saw»-filmene slippes denne filmen nå og ikke i perioden rundt Halloween da det er normalt å lansere skrekkfilmer. Men uansett er det blitt særdeles lønnsomt å skremme livet av folk.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?