*Nettavisen* Økonomi.

Skrekktall for Bergens stolthet

Foto: (Foto: Scanpix)

En gigantisk nedtur for Brann.

24.02.09 10:16

Brann hadde budsjettert med åtte millioner i overskudd, men fikk fire millioner i underskudd. Det er en resultatsmell på hele 12 millioner.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Omsetningsbudsjettet for fjoråret var på 152,5 millioner, men seriemesteren for 2007 fikk inn langt mer, 186 millioner. Likevel gikk det galt. Driftsresultatet på 11 millioner ble som budsjettert, men finanskostnadene/ekstraordinære tap raserte bunnlinjen.

- 2008 betydde at ti prosent av egenkapitalen vår på 40 millioner kroner gikk tapt, men uten at det skaper større vanskeligheter enn at vi driver sunt, sier Brann-sjef Bjørn Dahl til klubbens nettside.

Les også: 65 millioner mer for Brann

Han hevder de rødkleddes nedtur skyldes fjorårets sportslige kræsj, høyere spillerkostnader og finanskrisen/ytre faktorer. Brann kan vise til fem år med gode overskudd før 2008-smellen.

Dahl forteller at betydelige mengder suportereffekter måtte nedskrives da gullsesongen kun ble fulgt opp med en åttendeplass. Fiaskoen i Europa ble også en dyr lærepenge.

- Dersom vi hadde vunnet straffesparkkonkurransen mot Deportivo La Coruna ville Brann gått med overskudd i 2008. Sånn er denne businessen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.