NA24.no

Skrell fra Rocksource

Oljeleting landrigg onshore rigg
Oljeleting landrigg onshore rigg Foto: JACK GUEZ (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kutter produksjonsmålet og leverer stort underskudd.

Rocksource ble rammet av svake gasspriser og tekniske utfordringer ved flere av brønnene i andre kvartal. Det vises i resultatet.

NA24 - din næringslivsavis

Produksjonen falt i løpet av andre kvartal til 1.422 fat oljeekvivalenter per dag fra 1.707 fat oljeekvivalenter per dag i første kvartal. Årsaken til produksjonsfallet er at de har hatt problemer med brønnene.

Driftsinntektene falt til 22,6 millioner kroner fra 29,1 millioner kroner i første kvartal. Sammenlignet med andre kvartal i fjor har resultatet falt fra 90 millioner kroner.

Driftsresultatet er blitt sterkt preget av høye letekostnader og før avskrivninger ble driftsresultatet (EBITDA) på minus 56,8 millioner kroner. I samme periode i fjor lå det på 30 millioner kroner i pluss. Før skatt havnet resultatet på et underskudd lik 76,5 millioner kroner mot 10 millioner kroner i overskudd i andre kvartal 2008. Nettoresultat ble på minus 39,1 millioner kroner og er en lite bedring fra minus 41 millioner i første kvartal, men en kraftig forverring fra 42,4 millioner i andre kvartal i fjor.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en kontantbeholdning på 265 millioner kroner og har i tillegg 151 millioner kroner i tilgjengelig ubenyttet kreditt.

De tekniske problemene gjør at Rocksource nå kutter egne forventninger til produksjonen for inneværende år. De nye estimatene ligger på 1.300 fat oljeekvivalenter per dag mot tidligere målsetting på 1.700 fat per dag.

Nå skal fokuset være på få opp produksjonen.

- Aktiviteten i Rocksource skyter fart, og 2010 vil representere et taktskifte for selskapet. Mens vi de senere år har fokusert på å bygge opp en portefølje med letelisenser vil fokus fremover rettes mot å gjennomføre en boreplan bestående av prospekter med lav risiko og høyt potensial. Hittil i 2009 har vi gjort store fremskritt i dette arbeidet, sier administrerende direktør Trygve Pedersen i Rocksource ASA.

Det er også klart at styreleder Dag Dvergsten trekker seg som styreleder. Nå skal ha bli rådgiver for selskapet, og benytte mer tid på det arbeidet. Nestleder i styret Mimi Berdal fortsetter til det er valgt inn en ny styreleder.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere