NA24.no

Skremmer børsene ned

Sist oppdatert:
Sentralbanksjef Ben Bernanke har vekket inflasjonsspøkelset.

Bernanke sier i en tale tirsdag at inflasjonsrisikoen ligger på oppsiden. Dette blir ikke tatt godt i mot av aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones-indeksen blir sendt ned 0,48 prosent til 13.610,73 poeng. Det er også nedtur å spore blant de to andre indeksene på Wall Street. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen er ned 0,53 prosent til 1.530,96 poeng.

På Nasdaq blir teknologiaksjene sendt nedover med 0,52 prosent til 2.60,74 poeng.

Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke venter at økonomien vil sprette tilbake fra den svake utviklingen så langt i 2007. Den økonomiske veksten stanset opp i årets tre første måneder og steg bare med 0,6 prosent. Det er den svakeste kvartalsvise veksten på fire år.

I de kommende kvartalene venter Bernanke at økonomien i vil vokse i et moderattempo tett inntil eller like under økonomiens tren i ekspansjonsrate. Økonomer har forventninger til en årlig vekst på bruttonasjonalprodukt på mellom 3 og 3,25 prosent.

Omsetningen ved de store detaljhandelskjedene falt med 0,5 prosent sist uke, det viser tall fra organisasjonen til de store kjøpesentrene. På årlig basis økte omsetningen med 2,3 prosent.

To detaljkjeder har sendt ut resultatvarsler i forbindelse med svakere omsetning. Bed Bath & Beyond vil levere sitt første resultatvarsel siden selskapet ble notert på børsen i New York. Cache sliter også med å innfri sine egne forventninger til resultatene i andre kvartal etter at de ikke har klart å selge like bra i mai som tidligere.

Tjenestesektoren i den amerikanske økonomien fikk en robust vekst i mai. Det viser tall fra Institute for Supply Management, ISM-indeksen for tjenesteytende næring var på 59,7 prosent i mai, noe som er en økning fra 56 prosent i april. Dette er det høyeste siden april 2006.

Ifølge Bloomberg News lå forventningene på 56 poeng blant økonomene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere