*Nettavisen* Økonomi.

Skremmer vekk boligkjøpere

Foto: Scanpix

Frykt for utbrente biler, smadrede ruter og graffiti kan skremme bort boligkjøpere.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Plasseringen av det nye ungdomshuset i Københavns nordvestkvartal fikk i dag en mor og hennes datter til å avlyse sitt leilighetskjøp i en parallellgate, skriver borsen.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Eiendomsmeglere i området tror at flere vil følge etter, noe som til sist vil ende i store prisfall.

Ønsker ikke å bo i nærheten
Anne Mette Lyngh fra eiendomsmeglerkjeden Nybolig, mistet i dag en handel som konsekvens av det nye ungdomshuset i Dortheavej i Københavns nordvestkvartal. Kjøperne skulle skrive under på en kjøpekontrakt, men ringte og avlyste kjøpet fordi de ikke ønsker å bo så tett på ungdomshuset.


Lyngh er ikke i tvil om at ungdomshuset vil få en svært negativ innflytelse på prisene i området.

- Hvis folk ikke vil bo der på grunn av ungdomshuset, er du nødt til å kompensere dem for det økonomisk, og sette prisene deretter, sier hun til Borsen.dk.

Men det er ikke bare dagens tapte handel som får Lyngh til å spå dystert om fremtiden. Bare snakket om å plassere ungdomshuset på Frederikssundsvejens skole, gjorde at eiendomsmeglerkjeden mottok avlysninger av flere kontrakter, folk avlyste visninger.

Prisene vil synke kraftig
Innehaver av Danbolig på Nørrebro og Nordvest, Morten Hauberg, forutser det samme scenarioet og forventer fall i tillegg til at han tror en del vil ønske å selge i tiden fremover før prisene faller for mye.

- Når først huset er åpnet, blir det vanskelig å selge, sier Hauberg til borsen.dk.

Han vil ikke kommentere hvor mye fallet vil være på, men tror det vil være større enn i resten av Københavns nordvestkvartal. Hauberg understreker dog at prisfallet vil være forbipasserende hvis det viser seg at ungdommene oppfører seg ordentlig.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.