NA24.no

Skremt av nedsnødd Blom

Sist oppdatert:
Blom klarer ikke å levere et like bra første kvartal som i fjor. Selskapet skylder på store snømengder.

Blom kommer med et resultatvarsel for første kvartal. Selskapet melder at resultatet for første kvartal er blitt påvirket av sterkt snøfall i store deler av Europa. Omsetningen og resultatet for første kvartal vil som følge av dette bli svakere enn budsjettert, melder selskapet.

Blom venter nå at omsetningen i første kvartal kommer til å bli mellom 110 - 115 millioner kroner, samtidig som EBITDA marginen vil ligge på mellom 8-10 prosent. Dette er svakere enn ved samme periode året før. Dette vil gi et mindre negativt resultat før skatt.

Blom har imidlertid hatt en meget tilfredsstillende ordreinngang i løpet av årets første måneder, og selskapet ser ikke noen grunn til å revidere prognosene for året 2006. Det kan fremdeles legges til grunn at målsettingen er en omsetning på 750 millioner kroner med tilfredsstillende marginer for året 2006.

Selskapet melder samtidig at de har bestemt at det kun er kontrakter som har en strategisk verdi eller et stort økonomisk omfang, som vil bli annonsert til markedet.

Selskapet forventer en økt etterspørsel og fokus på bruk av geografisk informasjon i årene fremover, og vil bruke sin sterke geografiske struktur og ressursbase til å videreutvikle Blom som en ledende leverandør av geografiske databaser og relaterte produkter og tjenester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere