NA24.no

Skremt selger tror på boligoppgang

Foto: Montasje (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Norges største eiendomsmegler titter i glasskulen.

NA24 har tatt en prat med Norges største eiendomsmegler, DnB Nor Eiendom.

NA24 - din næringslivsavis

Selv om forholdene er litt ulike i de forskjellige delene av landet, er hovedinntrykket at boligmarkedet er i god likevekt.

- Volumet av gode objekter er fortsatt lavt. Derfor tror vi boligprisen vil gå videre. Det flyter ikke over av boliger, for å si det sånn, sier salgsdirektør i DnB Nor Eiendom Kent Victor Syverstad til NA24.

Syverstad sa til NA24 tirsdag at det skal store negative nyheter ut i markedet før det blir fall i boligprisen i år. Les saken her:

Han sier videre at det i dagens marked særlig er eiendommer med god beliggenhet som oppnår gode priser.

- Du skal ha noe å fare med, sier DnB Nor Eiendom-sjefen, og legger til at han tror at prisene på boliger vil gå over tidligere toppnivåer i løpet av kort tid.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Oppgang i Bergen
Av de store byene i Norge merkes det oppgang i Bergen og Tromsø. Det var disse to byene som først ble rammet av fjorårets boligkrise.

- Det var her nedgangen begynte først, og det var tøft i hele 2008. Disse er samtidig raskeste oppe og står igjen, mener Syverstad.

Han forteller samtidig at områdene Romerike og Østfold, samt Stavanger, er steder som kom sent inn i finanskrisen. Disse områdene er samtidig de som har kommet tregest ut av den.

I Trondheim har finanskrisen raskt gått over i boligmarkedet, forteller DnB-lederen.

Skremmende store svingninger
Syverstad er fortsatt skremt av de store svingningene boligmarkedet har hatt det siste året. Mens det gikk unna boliger i høy hastighet i fjor våres, var det bråstopp i fjor høst. Nå er det igjen full fart.

- Svingningene kommer og går så raskt at jeg blir skremt, sier han.

Når det gjelder fritidsboliger er Syverstad mer skeptisk til videre prisoppgang.

- Jeg vil bli overrasket hvis prisen på fritidsbolig går opp i år. All historikk tilsier at den ikke skal det, sier han.

Beliggenhet på objektene er enda viktigere for salget i fritidsboligmarkedet, enn i resten av eiendomsmarkedet, mener DnB-lederen.

Les også: Nå tror vi på boligoppgang

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over 20.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere