NA24.no

Skrev statoil-kontrakter

Svein Haug, Regional Head for EMAS AMC (Europe and Africa)
Svein Haug, Regional Head for EMAS AMC (Europe and Africa) Foto: EMAS AMC
EMAS AMC er tildelt to kontrakter med en verdi på 600 millioner kroner.

EMAS AMC er tildelt to kontrakter fra Statoil for utskifting av stigerør og moringskjettinger. Utskiftingsprosjektene omfatter flere flytende plattformer på norsk sokkel. Kontraktene har en estimert samlet verdi opptil NOK 600 millioner. EMAS AMC, EMAS Groups (det operative merkenavnet til Ezra Holdings Ltd) divisjon for subsea-konstruksjon, er tildelt to kontrakter fra Statoil for utskifting av stigerør og moringskjettinger på flytende plattformer i Nordsjøen. Kombinert kontraktsverdi er estimert til om lag NOK 425 millioner, og opp til NOK 600 millioner dersom kontraktsopsjonene utøves.

- Vi er svært stolte og glade for at Statoil har valgt EMAS AMC til disse to kontraktene. Prosjektene, som vil bli ledet av Oslo-kontoret, markerer en ny og viktig milepæl for oss. I utskiftingsarbeidene vil vi kombinere vår anerkjente engineeringskompetanse med vår moderne flåte av konstruksjonsskip,sier Svein Haug, Regional Head for EMAS AMC (Europe and Africa).

Kontrakten for utskifting av moringskjettinger omfatter utskiftingsarbeider på deler av moringssystemet på flere flytende plattformer på norsk sokkel. Engineering og planlegging av arbeidet vil starte umiddelbart, og offshore-operasjonene vil finne sted i tredje kvartal 2012.

- EMAS AMC har utført tilsvarende operasjoner for Statoil tidligere, sist i 2009, og med denne tildelingen konsoliderer EMAS AMC sin posisjon i flytersegmentet, sier Svein Haug.

Kontrakten for utskifting av stigerør omfatter fjernings- og installsjonsarbeider ved flere flytende plattformer. Engineering og planlegging av arbeidet vil starte umiddelbart, og offshore-operasjonene vil bli utført fra 2012 og fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere