Gå til sidens hovedinnhold

Skrikende behov for meglere

Drømmer du om å bli aksjemegler? Ikke regn med millionlønn.

Nordensjef Monika Dypeng i Kelly Financial Resources sier de opplever en strøm av forespørsler etter kvalifiserte folk innen finans.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er kanskje det beste markedet for aksjemegler noen gang, etterspørselen har økt i takt med opprettelsen av nye meglerhus og opptakten i økonomien generelt. Vi ser at mange meglerhus ansatter langt flere folk nå enn de pleier, sier Monika Dypeng til NA24.

Vil ikke ha drømmere
Til tross for dette lyser de ikke ut flere stillinger enn tidligere.

- Vi lyser ikke ut så mange av de stillingene vi har. Da får vi bare folk som drømmer om å bli aksjemeglere, men som ikke er det i dag. Vi har mer enn nok med å få fylt opp ønskelistene til meglerhusene ved å omrokere de som finnes, sier Dypeng.

Hun forklarer at de heller ringer rundt til de som kan være aktuelle til de forskjellige jobbene.

- Vi har rimelig god oversikt over hvem som sitter på gjerdet og hva de må ha for å flytte på seg, sier hun.

Flere handler aksjer
Administrerende direktør Per Broch Mathisen i Norges Fondsmeglerforbund bekrefter rekrutteringsboomen.

- De siste to-tre årene har det vært stor rekruttering til bransjen. Behovet er helt klart til stede og akkurat nå ser det lyst ut, men det kan fort snu, sier Per Broch Mathisen.

Han peker på at aktiviteten i annenhåndsmarkedet av aksjer har vært høy de siste årene, noe som skaper et stort behov for aksjemeglere, corporate-medarbeidere, forvaltere med flere.

- Svært mange privatpersoner har nå begynt å spare i andre finansielle produkter enn tradisjonell banksparing, dette vil også føre til økt behov for inverstingsrådgivere, sier han.

Bør gå gradene
Carnegie-sjef Anders Onarheim anbefaler den som skal kaste seg inn i meglerbransjen om å starte beskjedent.

- For de som ønsker å kommer seg inn i bransjen kan det være lurt å starte som junior analytiker. På den måten lærer man å kjenne bransjen og selskapene. Om man har handlet mye aksjer før, for eksempel mens man studerte, går det an å gå rett inn i jobben som aksjemegler, sier Anders Onarheim til NA24.

Men om man forventer fete lønninger, champagne til frokost og dyre biler etter første året som megler, kan man tro om igjen.

- Du får ikke millionlønn og Porsche etter første året i Carnegie i alle fall. Konkurransen er hard og det stiler store krav til den enkelte. Så ikke forventer fantastiske lønninger i begynnelsen, man bør ha et langt perspektiv, sier meglertoppen til NA24.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året