*Nettavisen* Økonomi.

Skrur av bremselysene

HEKKEN: Denne bakenden vil garantert ikke være kilde til like mye diskusjon som den på utgående modell. Foto: Uwe Lein, Scanpix

BMW-direktør mener bunnen er passert.

Det tyske luksusmerket har slitt svært tungt de siste årene, men nå begynner optimismen å få fotfeste hos Münchens store stolthet.

NA24 – din næringslivsavis

Produksjonstempoet økes nemlig dag for dag. og i løpet av det neste halve året vil antall deltidsansatte reduseres kraftig.

-Vi ser de første positive tegnene på en bedret markedsutvikling, uttaler personaldirektør Harald Krüger, ifølge borsen.dk.

Han fremhever at bilfabrikanten forventer stigende etterspørsel på modellene Z4 og Einser.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

BMW har imidlertid fortsatt omkring 12.000 medarbeidere som fungerer i redusert stilling.

-Jeg tror ikke vi er kommet fullstendig gjennom krisen, men bunnen er helt klart nådd. Vi klarte å tilpasse produksjonen vår langt tidligere enn hva som var tilfelle for våre konkurrenter, sier Krüger.

Til nå har 2009 vært et redselsfullt år for den München-baserte bilkjempen, en skjebne som også deles av erkerivalen Mercedes.

I første kvartal smuldret rundt en fjerdedel av BMWs omsetningsvolum bort, mens Mercedes opplevde en nedgang i inntjeningen på en tredjedel sammenlignet med samme periode i fjor, skriver borsen.dk.

Det er således knyttet stor spenning til bilprodusentenes halvårsregnskaper som offentliggjøres fortløpende i tiden fremover. Daimler er først ut på onsdag, etterfulgt av Audi på fredag, før BMW skal til pers neste tirsdag igjen.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.