NA24.no

Foto: JUSTIN SULLIVAN (Scanpix)

Skrur opp farten på internett

Sist oppdatert:
Cisco lanserer hypet produkt.

Cisco lanserte tirsdag en ny og superrask nettruter, etter å ha pumpet opp forventningene kraftig på forhånd, blant annet ved å forhåndsannonsere lanseringen slik på mandag:

«We will make an announcment Tuesday March 9th. that will forever change the Internet and its impact on consumers, businesses and governments».

Denne meldingen bidrog mandag til å sende Cisco-aksjen opp 4 prosent på Nasdaq-børsen.

Les mer: - Vi skal endre internett for alltid

Lanseringen gjelder en ny ruter med betegnelsen CRS-3. Under presentasjonen av produktet tirsdag sa Cisco-sjef John Chambers at denne har 12 ganger så stor kapasitet som den nærmeste konkurrenten.

Ifølge Cisco er kapasiteten på 322 terrabit. Det betyr for eksempel at alle innbyggerne i Kina kan gjennomføre samtidige videosamtaler, eller at man kan laste ned alle filmer som noen sinne er laget på mindre enn fire minutter. Sånn rent teoretisk.

Prisen på vidunderet blir 90.000 dollar, noe som indikerer at dette ikke er en ruter av den typen du har hjemme i stua. Dette er et produkt for å fjerne køene på de digitale motorveiene.

Foreløpig kan det likevel se ut som aksjemarkedet synes forhåndshypen var litt overdrevet i forhold til selve lanseringen. Kort tid etter at presentasjonen startet, har Cisco-aksjen falt tilbake mellom 1 og 2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere